News Flash:

COD PORTOCALIU de vant puternic si ninsori viscolite in centrul tarii. Peste 12.000 de efective MAI actioneaza in judetele afectate de vremea rea

19 Ianuarie 2018
998 Vizualizari | 0 Comentarii
viscol2

Administratia Nationala de Meteorlogie a emis, joi, o atentionare cod portocaliu de vant puternic, ninsori viscolite si zapada spulberata, pentru mai multe judete din centrul tarii si pentru judetul Tulcea. Alte zone din estul tarii sunt sub atentionare cod galben.


Potrivit ANM, joi, la ora 17, a intrat in vigoare o atentionare cod portocaliu pentru zona Carpatilor Meridionali si Carpatii de Curbura, unde se va semnala vant puternic, iar zapada va fi troienita.

De asemenea, este vizat si judetul Tulcea.

Potrivit meteorologilor, in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura, viteza vantului la rafala va depasi 80…90 km/h, iar pe creste se vor mai atinge 100 – 120 km/h troienind zapada. In judetul Tulcea vor mai fi rafale ale vantului de 80…90 km/h, temporar va ninge si va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusa.
Atentionarea este valabila pana vineri, la ora 23.

Peste 12.000 de efective MAI actioneaza in judetele afectate de vremea rea

Peste 12.000 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, politisti si jandarmi, actioneaza, joi seara, cu peste 4.000 de mijloace tehnice pentru gestionarea situatiilor de urgenta ce apar din cauza fenomenelor meteo.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) a transmis ca pentru 13 judete s-a emis cod portocaliu de ninsori si viscol valabil pana joi, la ora 23.00, iar o alta avertizare de cod galben este anuntata pentru noaptea de joi spre vineri in zona Muntilor Apuseni, a Carpatilor Orientali, dar si pentru judetele Vaslui, Vrancea, Galati, Braila si Constanta.

„In aceste conditii, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a suplimentat mijloacele de interventie pentru judetele afectate de cod portocaliu, cu 3 autosenilate, 9 autofreze si 5 autospeciale de transport personal si victime multiple”, a transmis IGSU.

Traficul fluvial ramane inchis, joi seara, in porturile Midia, Constanta Sud, Constanta Nord, Agigea, Mangalia si Bara Sulina.

IGSU arata ca nu sunt inregistrate restrictii in ceea ce priveste traficul aerian si feroviar, iar tranzitul la frontiera se desfasoara in conditii normale.

In ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica, IGSU precizeaza ca sunt afectate 350 de localitati din 18 judete, iar pentru remedierea situatiei actioneaza 272 de echipe de interventie.

In urma deraparii unei autoutilitare, se actioneaza, joi seara, in judetul Tulcea pentru deblocarea circulatiei pe DN 22 tronsonul intre Cataloi si M. Kogalniceanu, estimanduse rezolvarea situatiei in aproximativ o ora. La intrarea pe acest sector de drum, Politia Rutiera a oprit si controlat 30 de autovehicule pe marginea carosabilului pana la finalizarea interventiei, astfel incat circulatia sa se desfasoare in conditii de siguranta.

Tot in judetul Tulcea, s-a actionat pentru degajarea unui copac cazut pe carosabil in zona localitatii Periprava, unde un autobuz scolar aflat in deplasare a ramas pe carosabil. Actiunea s-a finalizat si pasagerii au ajuns in siguranta la destinatie.

Ministerul Afacerilor Interne le recomanda soferilor sa se intereseze cu privire la situatia cailor de comunicatie pe care le vor parcurge si sa isi echipeze autoturismele pentru a face fata conditiilor de iarna.


tulcea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004995 (s)