News Flash:

Arafat, catre prefecti: Pentru urgentele in zone greu accesibile, va rog, apelati la elicopter, nu asteptati sa intram in noapte

18 Ianuarie 2018
985 Vizualizari | 0 Comentarii
raed arafat

Seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), Raed Arafat, a transmis joi prefectilor din judetele afectate de vreme rea, sa apeleze la bazele aeriene ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru urgentele din zone greu accesibile, dar pe timpul zilei, precizand ca la baza aeriana de la Iasi s-a impus conditii limitate de zbor.
„Acum am primit informarea ca cel putin baza aeriana de la Iasi a anuntat ca exista conditii limitate de zbor. Banuiesc ca sunt si alte baze aeriene care vor anunta disponibilitatea lor. In zonele care sunt greu accesibile, daca se poate rezolva problema pe cale aeriana, va rog, apelati la elicopter si nu asteptati, ca sa nu intram in noapte, daca sunt zone greu accesibile. Ziua e scurta, elicopterele vor putea sa lucreze pe lumina zilei. Acolo unde bazele aeriene anunta ca se poate interveni atunci consultati-va cu ei, daca sunt cazuri la distanta si in zone greu accesibile”, a declarat Raed Arafat in cadrul unei videoconferinte de la MAI, cu prefectii de judete, la care au participat si ministrul de Interne Carmen Dan, ministrul Educatiei Liviu Pop, precum si premierul interimar Mihai Fifor.

Arafat a vorbit si despre un caz din localitatea Tomesti, judetul Iasi, unde un batran de 83 de ani, cu probleme cardiace, a murit inainte sa ajunga medicii la el, acestia fiind transportati de primarul din localitate cu masina, pentru ca ambulanta a ramas inzapezita.

„Cand a ajuns ambulanta in localitatea Tomesti, la Iasi, un barbat de 83 de ani a fost declarat decedat. Apelul pentru el a venit ca sincopa sau pierdere de cunostinta. Ambulanta am inteles ca a plecat in jurul orei 6.30, dar la un moment nu a putut sa avanseze. Primarul din localitate a preluat cadrele medicale cu alta masina si le-a dus la caz. Barbatul a fost declarat decedat la sosire, de ceva timp, deci a fost decedat inainte sa ajunga medicii. Inteleg ca pacientul avea probleme cardiace cunoscute. Urmeaza sa primim un raport despre cazul respectiv”, a mai spus seful IGSU.


raed arafat mihai fifor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1338 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005790 (s)