News Flash:

VIDEO - Nou SCANDAL in care este implicat un preot. Ancheta la Sibiu, dupa ce un preot s-ar fi masturbat in fata elevilor. Patriarhia: Ar putea fi EXCLUS din biserica

19 Ianuarie 2018
1216 Vizualizari | 0 Comentarii
scandal

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu si cei ai Mitropoliei Ardealului fac ancheta comuna in cazul unui preot din Copsa Mica, dupa ce acesta ar fi fost filmat in timp ce s-ar fi masturbat in fata elevilor carora le presa religie la Liceul Tehnologic din oras.
Imaginile cu preotul care se masturbeaza in clasa, la ora de religie, au fost filmate de o eleva din clasa a XII-a a Liceului Tehnologi ”Nicolae Teclu” din Copsa Mica, iar aceasta le-a distribuit colegilor sai.

Mama unei eleve le-a gasit in telefonul fiicei sale si asa au fost facute publice.
    Reprezentantii Mitropoliei Ardealului au plecat, joi dimineata, catre Copsa Mica, impreuna cu cei de la Inspectoratul Scolar Judetean pentru a vedea daca ceea ce apare in imagini este real.

”In momentul de fata vrem sa vedem impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean si cu cei de la Episcopia Medias care este situatia la fata locului. E prematur sa spunem ceva pentru ca nu am avea si pozitia preotului care este acuzat de aceste fapte. Vrem sa vedem ce spune si si parintele, si conducerea scolii. Intr-o echipa comuna – Inspectorat – Mitropolie vom face o ancheta mai buna. IPS Mitropolit stie situatia. Tot ce va pot spune este ca nu au fost probleme pana acum cu acest preot”, a spus prof.dr. Sorin Joanta, inspector pe invatamant la Mitropolia Ardealului.

La ora transmiterii acestei stiri, reprezentantii Mitropoliei Ardealului au ajuns la Copsa Mica si discuta cu preotul.

”Discutam cu parintele. Nu avem o decizie in acest caz. Nu exista o demisie inregistrata, dar nu ar fi exclus, pentru ca preotul este un om de onoare”, a spus prof. dr. Sorin Joanta, consilier pe invatamant la Mitropolia Ardealului.

La randul lor, reprezentantii Politiei Sibiu si ai Parchetului Medias au declansat o ancheta.

”In urma aparitiei imaginilor in media ne-am sesizat din oficiu. Intre timp, mama uneia dintre eleve a depus si plangere la Politia orasului Copsa Mica, fiind declansate cercetari impreuna cu Parchetul de pe langa Judecatoria Medias in vederea stabilirii tuturor circumstantelor acestui incident. Urmeaza, de asemenea, sa fie realizata si incadrarea juridica a faptei”, a spus Elena Welter, purtatorul de cuvant al Politiei Sibiu.

Nici reprezentantii Inspectoratului Scolar, nici conducerea Liceului Tehnologic ”Nicolae Teclu” din Copsa Mica nu au putut fi contactati pentru un punct de vedere in acest caz.

Preotul care apare in imagini preda de aproape 15 ani si s-a hirotonit, devenind preot in urma cu peste 10 ani.

Ministrul Educatiei declara ca imaginile sunt socante.

”Si pentru mine sunt socante imaginile. Am vorbit cu inspectorul general din Sibiu, s-a deschis o ancheta, deja inspectorii sunt acolo. A adevarat, e profesor acolo, profesor titlular de aproape 15 ani. Am discutat si cu Mitropolia, am vazut si reactia doamnei diriginte care nu a informat nici conducerea scolii, nici a inspectoratului. Preotului ii cer public demisia din invatamant”, a declarat ministrul Educatiei la Antena 3.

Intrebat daca poate fi suspendat pe perioada cercetarii Inspectoratului Scolar, Liviu Pop a raspuns ”Ii cer public demisia, iar conducerea va asigura la ora de religie un alt cadru didactic cu avizul cultului respectiv”.

Patriarhia: Daca se va stabili ca preotul a facut acel gest, ar putea fi exclus din preotie

Profesorul preot din Copsa Mica, acuzat ca s-ar fi masturbat in clasa de fata cu elevii, este cercetat si in comisia Mitropoliei Ardealului. Potrivit Patriarhiei Romane, daca i se va stabili vinovatia, ar putea fi exclus din preotie.

„Profesorul de religie din Copsa Mica este si preot. Din ce am aflat noi, el este grav bolnav, intr-un stadiu destul de avansat, dar, desigur aceasta chestiune nu are legatura cu ce s-a intamplat. Pe langa comisia de la Inspectoratul Scolar, s-a format inca o comisie a Mitrolopiei Ardealului, care vor stabili exact daca profesorul este vinovat. Daca se va stabili ca a facut acel gest, ar putea fi exclus din preotie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Valise Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane. Sursa: Mediafax.ro

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005713 (s)