News Flash:

Noile criterii de carantinare, abrogate. Prima masura a lui Florin Citu ca interimar la Sanatate

15 Aprilie 2021
437 Vizualizari | 0 Comentarii
carantina

Ordinul privind noile criterii de carantinare, asumat de fostul secretar de stat al Ministerului Sănătății, Andreea Moldovan, a fost abrogat. Decizia a fost si publicata in Monitorul Oficial.

Premierul Florin Citu, care a preluat interimatul la Sanatate, si-a anunțat aceasta decizie in intalnirea pe care a avut-o miercuri seara, la Guvern, cu secretarii de stat din MS.

De altfel, decizia de demitere a lui Vlad Voiculescu a fost motivata si de acest ordin despre care premierul nu a fost informat, desi a fost si publicat in Monitorul Oficial. De asemenea, Citu va delega majoritatea atributiilor de la Sanatate secretarului de stat Alin Baciu.

Premierul Florin Citu va asigura interimar conducerea Ministerului Sanatatii, dupa demiterea lui Vlad Voiculescu, pana la numirea unui nou ministru. Seful Guvernului a anuntat miercuri seara ca, dupa refuzul lui Dan Barna de a asigura interimatul la Sanatate, i-a inaintat presedintelui propunerea ca premierul sa o faca, iar Klaus Iohannis a acceptat.

Va reamintim ca marti seara, un Ordin al Minsiterului Sanatatii, care stabilea noi criterii pentru instituirea carantinei in localitatile din Romania a fost publicat in Monitorul Oficial semnat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan. Acesta prevedea un punctaj, in baza unei grile pentru evaluarea riscului epideomologic, prin care se luau in calcul numarul de teste, ratate de infectare, trendul incidentei, numarul de cazuri din focare, gradul de ocupare al paturilor ATI si cel al paturilor destinate celor cu COVID-19 din judet. Pentru iesirea din carantina unei localitati era prevazut un singur criteriu: rata de infectare sa fie mai mica de 3 la 1000 de locuitori.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004868 (s)