News Flash:

Incepe testarea COVID in farmaciile din Romania. Anuntul facut de Ministerul Sanatatii

6 Aprilie 2021
575 Vizualizari | 0 Comentarii
test covid farmacie

Testarea pentru coronavirus in farmacii ar putea sa inceapa intr-o saptamana, in paralel cu instructajul farmacistilor, a spus medicul Andreea Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Potrivit ordinului MS, kiturile de testare vor fi livrate gratuit, iar farmaciile isi vor putea fixa un cost de testare, despre care ministrul crede ca va fi competitiv si rezonabil.

„Ordinul este deja in transparenta decizionala pe site-ul ministerului. Se doreste ca testele sa fie accesibile astfel incat persoanele care au cea mai mica suspiciune de infectie COVID, au minime simptome, sa poata sa-si faca acest test intr-un mod simplu, la indemana, fara sa astepte foarte mult. Tot acest proiect a pornit din colaborarea cu Colegiul Farmacistilor si cu mai multe asociatii de farmacii din tara, in colaborare cu Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania si Ministerul Sanatatii”, a spus Andreea Moldovan la Digi 24.

Ea a precizat ca testarea rapida in farmacii va fi facuta in Romania „cat de curand”, lasand sa se inteleaga ca nu va dura mai mult de o saptamana pana la debutul acestei campanii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008262 (s)