News Flash:

Pacientii din ATI infectati cu COVID vor putea fi vizitati de familie

6 Aprilie 2021
402 Vizualizari | 0 Comentarii
ati

Alinare pentru cei greu incercati. Pacientii de la Terapie Intensiva vor putea fi vizitati de catre membrii familiei, cu respectarea unor conditii stricte pentru prevenirea infectarii cu coronavirus.

Se va intampla in urmatoarele zile, pentru prima data in Romania, la Spitalul de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” din Suceava.

„Am decis ca este bine si putem sa aprobam aceste vizite pentru pacientii aflati in stare grava. Este foarte important ca acesti pacienti sa aiba suportul celor dragi. Am incercat sa suplinim prin prezenta medicilor si psihologilor, dar nu este intotdeauna de ajuns”, a explicat Alexandru Calancea, managerul spitalului.

S-a elaborat in acest caz o procedura care reglementeaza accesul la pacientii in stare grava, atat in sectia ATI-Covid, cat si in celelalte sectii. Echipare corecta cu un combinezon si cu asumarea anumitor riscuri din partea celor care viziteaza un pacient sunt cerinte obligatorii. Vizitele sunt permise doar pentru rudele de gradul I si doar o singura persoana poate merge la pacient.

Cei din familie trebuie sa faca o cerere catre directorul medical si trebuie sa semneze un formular ca isi asuma potentialul risc de infectare. Timpul petrecut la pacient este de maximum 10 minute.

„Incercam sa intelegem nevoia celui care se afla in suferinta si sa-i amelioram starea de sanatate. Zilnic, in toate sectiile spitalului sunt cam 10-15 vizite pe zi”, a precizat dr. Calancea.

Aceasta decizie ar putea fi extinsa si la celalte spitale din tara in curand.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1440 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008953 (s)