News Flash:

Mircea si Vlad Cosma vor fi REJUDECATI

27 Martie 2018
991 Vizualizari | 0 Comentarii
cosma

Dosarul familiei Cosma, in care sunt judecati Vlad si Mircea Cosma, va fi rejudecat, a decis luni definitiv Instanta Suprema.
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, luni, rejudecarea de catre sectia penala a ICCJ a dosarului in care fostul deputat Vlad Cosma si fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, sunt acuzati de trafic de influenta, respectiv luare de mita si abuz in serviciu.

Decizia instantei supreme a fost luata cu majoritate de voturi, completul de judecata fiind format din presedintele Iulian Dragomir, Stefan Pistol, Ioana Bogdan, Leontina Serban si Geanina Arghir.

Opinia separata, potrivit minutei instantei supreme, ii este de asemenea favorabila lui Vlad Cosma in sensul ca respectivul judecator a decis admiterea apelului fostului deputat de reducere a pedepsei, sub incidenta articolului 19 din OUG nr. 43/2002, pentru denuntarea si facilitarea identificarii si tragerii la raspundere penala a altor persoane care au savarsit infractiuni.
La ultimul termen in acest dosar, DNA a cerut pentru Vlad Cosma condamnarea la 4 ani si 8 luni de inchisoare, in vreme ce pentru tatal acestuia, Mircea Cosma, procurorii au cerut mentinerea primei pedepsei de 8 ani. Tot la ultimul termen al procesului, Vlad Cosma le-a spus magistratilor ca isi mentine nevinovatia. Si tatal sau, fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a spus cu ochii in lacrimi ca este nevinovat.

Vlad si Mircea Cosma au fost trimisi in judecata de catre DNA in aprilie 2014, alaturi de alte doua persoane. Vlad Cosma este acuzat de DNA de trafic de influenta, Razvan Alexe este cercetat pentru trafic de influenta si dare de mita, iar Mircea Cosma si Daniel Alixandrescu sunt judecati pentru luare de mita si abuz in serviciu.

"In perioada 2012 - 2013, inculpatii Alexe Razvan si Cosma Vlad Alexandru au pretins si primit de la trei reprezentanti ai unor societati comerciale, denuntatori in cauza, suma totala de 4.410.149,97 lei, disimulata in contravaloarea unor lucrari subcontractate fictiv de aceste societati catre doua firme controlate in fapt de inculpatul Alexe Razvan. Sumele de bani au fost pretinse si primite de cei doi in schimbul interventiei la persoane cu putere de decizie din cadrul Consiliului Judetean Prahova si anume la inculpatii Cosma Mircea, presedintele autoritatii publice judetene si Alixandrescu Daniel Adrian, director executiv al Directiei Patrimoniu (avand in subordine Serviciul Achizitii Publice si Contracte, precum si Serviciul Urmarire Lucrari Publice), astfel incat cele trei societati sa obtina de la Consiliul Judetean Prahova trei lucrari de modernizare/intretinere a drumurilor, dar si pentru a deconta cu prioritate lucrari deja efectuate", anuntau procurorii.

Cele trei lucrari se refereau la obiectivele urmatoare: "Modernizare DJ 101 I Buda Nedelea, judetul Prahova", "Lucrari si servicii privind intretinerea curenta a drumurilor publice – plombe" si "Intretinerea curenta a drumurilor judetene pe timp de iarna 2012 – 2013".


vlad cosma
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004889 (s)