News Flash:

Mircea Dusa, fost ministru al Apararii, a murit

19 Decembrie 2022
442 Vizualizari | 0 Comentarii
Mircea Dusa

Mircea Dusa, fost ministru al Apararii, a murit in aceasta dimineata. El suferea de cancer.

Anuntul a fost facut de Romeo Focsa, presedintele PSD Harghita, pe grupul de sefi de filiala PSD.

"Cu regret va anunt ca a murit fostul ministru Mircea Dusa!", a scris Romeo Focsa.

Mircea Dusa avea 67 de ani si era bolnav de cateva luni.

In vara acestui an, Mircea Dusa a fost preluat de o ambulanta si transportat la spital, dupa ce i s-a facut rau in timpul unei vizite pe care o efectua, alaturi de secretarul general adjunct al Aliantei Nord Atlantice (NATO), Mircea Geoana, la sediul Batalionului 51 Operatii Speciale "Vulturii" din Targu Mures.

"L-am vazut pe bunul meu prieten, Mircea Dusa, fostul ministru al Apararii, care a fost cu noi in aceasta vizita, iesind din sala de prezentare. Dupa aceea, domnul rector Azamfirei ne-a informat ca a avut un incident medical se pare destul de serios si am asistat cu totii la plecarea ambulantei care l-a dus... Sper eu, din toata inima, sa depaseasca acest moment greu. Pur si simplu ne-a luat pe toti prin surprindere si ii uram lui Mircea sanatate si recuperare grabnica", declara Geoana.

Mircea Dusa s-a nascut la Toplita, jud. Harghita,

Din anul 2012 a fost ministru de Interne in primul guvern Ponta. Dupa data de 21 decembrie 2012 a fost ministrul apararii nationale in guvernele Ponta 2, 3 si 4. Pe 4 noiembrie 2015 prim-ministrul demisionar Victor Ponta a propus ca Dusa sa preia conducerea interimara a guvernului. Presedintele Klaus Iohannis nu a acceptat insa propunerea lui Ponta.

Din anul 2001 a fost prefect al judetului Harghita, iar in anii 2004 si 2008 a fost ales de deputat de Harghita din partea PSD. In 10 decembrie 2019 a demisionat din functia de prefect al judetului Mures.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005645 (s)