News Flash:

MINIVACANTA de 1 Mai. Topul celor mai cautate statiuni de pe Litoral. Cat se pregatesc romanii sa scoata din buzunar, dar si ce oferte au avansat hotelierii

22 Aprilie 2018
874 Vizualizari | 0 Comentarii
litoral2

Dupa ce Guvernul a declarat ziua de 30 aprilie libera, romanii au mai multe motive sa se bucure de minivacanta de 1 Mai. Astfel ca, turistii care merg de 1 Mai pe litoralul romanesc petrec, in medie, trei nopti la malul marii si platesc aproximativ 477 de lei pentru cazare, potrivit agentiei Litoralulromanesc.ro.
Cand vine vorba de cazare, cele mai scumpe pachete au costat 2.024 de lei pentru o camera si au fost cumparate la un hotel de 5 stele din Mamaia, iar cele mai ieftine, la un hotel de 3 stele din Jupiter, cu 279 de lei pe camera pentru un sejur de trei nopti.

Ca si anul trecut, turistii stau, in medie, trei nopti pe litoral de 1 Mai, iar majoritatea pachetelor sunt cumparate cu incepere din 28 aprilie. Tariful mediu platit pe camera pentru un sejur este de 955 de lei. Tinand cont ca, in majoritatea cazurilor, intr-o camera se cazeaza doua persoane, un turist plateste, in medie, 477 de lei pentru trei nopti de cazare. Tariful mediu este influentat de majoritatea hotelurilor de 3 si 4 stele din nordul statiunii Mamaia, acolo unde si cererea este cea mai mare.

Cele mai scumpe sejururi cumparate pe litoral in acest an, de 1 Mai, au costat 2.024 de lei pe camera si au inclus cazarea la un hotel de 5 stele din Mamaia, cu demipensiune. La polul opus, cele mai ieftine (279 de lei pe camera pentru trei nopti de cazare) pachete au fost vandute de catre un hotel de 3 stele din Jupiter.
Ca sa prinda loc din timp, romanii au inceput sa reserve locuri la hoteluri pentru minivacanta de 1 Mai imediat dupa Revelion, dar "varful" a fost in perioada de inceput a lunii aprilie.

"Sunt, insa, si romani care asteapta pana in ultimul moment pentru a cumpara vacante la mare, iar pentru ca vremea se anunta frumoasa, estimam ca un numar mare de turisti isi vor face rezervari pentru 1 Mai in zilele urmatoare. Pe ultima suta de metri au fost lansate si oferte last minute, astfel ca un sejur de 3 nopti cu mic dejun, la un hotel de 3 stele din Mamaia, poate fi cumparat cu 375 lei camera dubla", a declarat Stefan Necula, director de agentie al Litoralulromanesc.ro.

In statiunea Mamaia vor fi deschise majoritatea hotelurilor, cu exceptia celor la care se fac lucrari de modernizare, iar in celelalte statiuni, in functie de cerere, au fost deschise cateva hoteluri. Mamaia, in zona de nord a statiunii, are deja un grad de ocupare care depaseste 80%. "In zona de nord a statiunii se vor deschide toate cluburile, iar in aceasta perioada va avea loc festivalul Sunwaves. In paralel, in perioada 27 aprilie - 1 mai, se va desfasura si festivalul Bonheur, tot in Mamaia", a adaugat Stefanb Necula.

Cele mai cautate statiuni pentru 1 Mai sunt, in acest an, Mamaia, Mamaia Nord, Vama Veche si Eforie, iar cele mai goale se prefigureaza a fi Saturn, urmata de Jupiter si Eforie Sud.                                 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005299 (s)