News Flash:

Ministrul Muncii vrea sa vada fluturasii de salarii ai bugetarilor nemultumiti. Promisiunea Olgutei Vasilescu pentru 2019

12 Februarie 2018
894 Vizualizari | 0 Comentarii
olga

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, insista ca salariile bugetarilor nu au scazut, comentand ca aceia carora li s-au micsorat veniturile nu depasesc un procent de 3%, insa acestia nu vor avea curaj sa-si arate fluturasul de salariu pentru ca asa s-ar vedea sumele mari pe care le primeau.
„Cei care se asteptau sa le scada salariile au primit fluturasi si au vazut ca nu le scad si nu mai au de ce sa fie nemultumiti. Iar cei care au primit fluturasii si au vazut ca le scad probabil ca nu or sa va trimita niciodata fluturasii pentru ca sumele sunt foarte mari si atunci ati vedea de unde le-a scazut salariul. La aproximativ 3% dintre bugetari scad salariile, nu mai multi. (...) E adevarat ca se creste pe diferenta din anul 2019. Abia atunci cei cu salarii mici vor avea cresteri mult mai mari decat ceilalti. Anul acesta e cel mai greu an din punctul de vedere al legii salarizarii pentru ca unii, 3%, scad, iar pentru ceilalti s-a asigurat transferul contributiilor si foarte putin le-a crescut netul. Cresterile mari incep din 2019 pentru bugetari”, a declarat, duminica seara, ministrul Muncii, la Antena 3.  

Miercurea trecuta, Vasilescu a sustinut ca, daca angajatii din Sanatate nu sunt multumiti de Legea salarizarii, ii asteapta sa discute la minister, adaugand ca salariile sunt calculate gresit de catre departamentele de Resurse Umane, deoarece se interpreteaza gresit legea, potrivit Gandul.

„Daca nici cei din Sanatate nu sunt multumiti, nu stiu ce sa mai spun, pentru ca acolo stiti foarte bine ce majorari salariale sunt. Noi am avut foarte multe discutii cu cei din Sanatate, a ramas ca Ministerul Sanatatii sa elaboreze un regulament de sporuri chiar impreuna cu sindicatele, nu stiu ce s-a mai intamplat intre timp, dar este obligatoriu ca el sa fie gata pana in luna martie. Daca au ceva de reclamat, noi ii asteptam la minister, sa stam de vorba cu ei, si ei stiu ca de fiecare data cand au discutat cu noi li s-au rezolvat toate problemele. Ca dovada, ordonanta 91 care s-a emis in luna decembrie. De altfel, vreau sa va spun ca mi s-ar parea normal ca atunci cand se constata o neclaritate, cand este o problema, sa se adreseze direct Ministerului Muncii, care acum are in componenta si Dialogul social, ca sa rezolvam toate aceste probleme la masa verde, pentru ca astazi am constatat, dupa ce ne-am intalnit cu grefierii, ca ceea ce estimam ieri exact asa este, adica li se calculeaza gresit salariile de catre resursele umane si se interpreteaza gresit legea”,a declarat Vasilescu, la Parlament, referitor la angajatii din Sanatate, care spun ca le-au scazut salariile.
Aceasta a precizat ca i-a rugat pe reprezentantii ministerului, sa se intalneasca cu reprezentantii Curtilor de Apel, astfel incat sa se elaboreze o norma de clarificare a legii in ceea ce priveste personalul auxiliar din instante.

„Astazi i-am rugat pe reprezentantii nostri sa se intalneasca cu reprezentantii de la Curtile de Apel, sa fie si un reprezentant al Ministerului Justitiei, astfel incat deseara sa avem o norma de clarificare pe care sa o punem pe site-ul ministerului ca sa rezolvam o data pentru totdeauna aceasta situatie care, inca o data, nu este generata de lege, nu scad salariile conform legii, pur si simplu cineva a calculat gresit si poate ar trebui sa-si asume raspunderea”, a sustinut Lia Olguta Vasilescu.

Ministrul Muncii a adaugat ca peste 90% din angajati sunt multumiti de salarii.


salariu sumele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004575 (s)