News Flash:

In Maramures se circula in conditii de iarna

9 Februarie 2018
961 Vizualizari | 0 Comentarii
ninsoare aprilie

Pe toate drumurile nationale, judetene si comunale din judetul Maramures se circula in conditii de iarna ca urmare a ninsorii care cade neincetat de aproape 14 ore, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului - judetul Maramures, Dan Buca. 

"Pe arii extinse din judet au cazut precipitatii mixte ziua, iar noaptea (joi spre vineri) a nins. La munte precipitatiile au fost sub forma de ninsoare. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 14 l/mp, la Iezer. Vantul a suflat slab, pana la moderat. (...) In zonele joase s-a semnalat ceata. Acum ninge slab pe toate sectoarele de drumuri nationale. Toata reteaua de drumuri nationale este practicabila. Vizibilitatea este redusa in trafic de ceata, sub 200 de metri, pe DN 18, in Pasul Prislop. Pe sectoarele de drumuri nationale se circula in conditii de iarna", a spus Dan Buca 

Potrivit acestuia, stratul de zapada framantata, cu grosimea de pana la un centimetru, este depus pe partea carosabila pe DN 18 in Pasul Gutai si Pasul Prislop (intre km 156 si km 180), respectiv pe DN 18 B, pe Dealul Pietris. 

"In ultimele ore s-a intervenit cu 31 utilaje cu lama pentru indepartarea zapezii de pe partea carosabila si s-au imprastiat 218 tone de material antiderapant, dar si clorura de sodiu", a precizat Dan Buca. 

Un singur incident a fost semnalat pe DN 18, in Pasul Hera, unde un copac a cazut pe carosabil si ulterior a fost indepartat. 

Cel mai mare strat de zapada depus masura 72 cm la Vf. Iezer din Muntii Pietrosul Rodnei, 22 cm la Baiut, 19 cm la Cavnic, 15 cm in Pasul Gutai si 9 cm la Firiza si Blidari. 

De asemenea, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Maramures, Amalia Babici Man, a precizat pentru AGERPRES ca pe drumurile judetene aflate in administrarea Societatii de Drumuri si Poduri Maramures s-a intervenit in ultimele ore cu un numar de 37 de utilaje pentru indepartarea zapezii de pe carosabil si a fost raspandita o cantitate de 501 tone de material antiderapant. 

"Pe toate sectoarele de drum judetean din Maramures circulatia este asigurata in conditii de iarna, carosabilul fiind curat si umed, partial acoperit cu zapada framantata", a spus Amalia Babici Man. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 33 queries | Mysql time :0.006029 (s)