News Flash:

Lovitura pentru angajatii Primariei Deva

9 Februarie 2018
984 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria deva2

Angajatii Primariei Deva vor primi salariile pe luna ianuarie mai mici cu circa 20% fata de cele din luna decembrie 2017, deoarece administratia locala nu are resursele necesare pentru o majorare care sa acopere transferul contributiilor sociale la angajati, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, primarul Florin Oancea. 

Potrivit acestuia, din proiectul bugetului pe acest an a fost eliminata si norma de hrana pentru politistii locali, care primeau o mie de lei pe luna ca spor la salariu. 

"Cand am spus ca nu voi majora brutul cu 20% pentru ca angajatii sa-si mentina venitul net, am facut inainte niste calcule. (...) Nu am asigurat norma de hrana pentru politistii locali pentru anul 2018, deoarece legea spune clar ca se poate acorda doar daca exista prevedere bugetara. Nu este bugetata pe anul 2018", a spus Oancea. 

Pe de alta parte, primarul municipiului Deva a explicat ca este vorba de o proiectie bugetara pe anul 2018, care poate fi schimbata prin votul consilierilor locali. 

El si-a manifestat speranta ca proiectul de buget va fi votat insa in forma propusa in sedinta Consiliului Local Deva, programata pe 16 februarie, fara majorari de salarii pentru angajatii primariei, deoarece sumele suplimentare nu vor putea fi alocate decat de la capitolul de investitii. 

"Este posibil in Consiliul Local sa spuna ca nu sunt de acord cu proiectia bugetului, cu diminuarea salariilor angajatilor. Este posibil sa ceara suplimentarea brutului angajatilor cu 20%, cum s-a intamplat la Consiliul Judetean. Daca vor vota lucrul acesta, ce sa fac? Dar atunci voi fi obligat sa iau banii de la investitii. Eu ma bazez pe faptul ca am fost corect si transparent, iar consilierii locali vor da dovada de maturitate si intelepciune si vor vota proiectul de buget", a aratat Florin Oancea. 

Primarul municipiului Deva a mai spus ca bugetul local va fi unul restrictiv, dar functional, care va permite investitii, prioritara fiind incheierea celor incepute anul trecut. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004858 (s)