News Flash:

Patru cazuri de gripa confirmate in judetul Arad

9 Februarie 2018
932 Vizualizari | 0 Comentarii
medic de familie2

Patru cazuri de gripa au fost confirmate de Institutul Cantacuzino la nivelul judetului Arad, fiind vorba despre trei femei si un barbat care nu au facut vaccinul antigripal, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Arad, dr. Daniela Carnatu. 

"Primul caz de gripa confirmat in urma analizelor de laborator in saptamana trecuta a fost o pacienta in varsta de 50 de ani, internata in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad, diagnosticul pus femeii fiind de gripa de tip A. Medicii au constatat insa ca evolutia starii de sanatate a femeii este buna, externand-o la cerere. Al doilea caz de gripa confirmat de analizele de laborator facute tot la Institutul Cantacuzino din Bucuresti a fost al unei femei de 40 de ani internata pe Sectia ATI a SCJU Arad, avand gripa de tip B. Femeia se afla inca in spital, dar potrivit medicilor evolutia bolii este una favorabila. Cel de-al treilea caz la care analizele de laborator au confirmat diagnosticul de gripa este tot al unei femei, o pacienta in varsta de 63 de ani cu comorbiditati, care a fost internata in aceasta saptamana direct pe Sectia ATI a spitalului. La aceasta, boala a evoluat inainte sa vina la spital, tratand-o cu antibiotice, fara a se prezenta la medic, asa incat femeia a ajuns la spital decompensata, aflandu-se in prezent sub tratament. Cel de-al patrulea caz confirmat este al unui pacient in varsta de 50 de ani, tratat in ambulator, cu evolutie buna a bolii", a spus Daniela Carnatu. 

Potrivit acesteia, niciunul dintre cei patru pacienti nu avea facut vaccinul antigripal, desi in acest sezon judetul Arad a primit de la Ministerul Sanatatii 9.290 de doze de vaccin antigripal, din care au fost administrate 7.886, restul de 1.404 doze fiind in continuare la dispozitia medicilor de familie. 

Ca urmare a confirmarii celor patru cazuri de gripa, pentru evitarea unui eveniment epidemiologic, conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad a luat o serie de masuri care au intrat in vigoare incepand de joi, una dintre ele vizand instalarea carantinei in sectiile pentru copii ale SCJU. 

"In sectiile Clinice de Neonatologie, Pediatrie I, Pediatrie II si Obstetrica- Ginecologie ale SCJU, accesul vizitatorilor este strict interzis. In Sectiile ATI I si II, care au program diferentiat, vizitele sunt posibile intre orele 12,00 si 13,00. In celelalte sectii, de luni pana duminica, pacientii vor putea fi vizitati de maximum doi apartinatori, intre orele 16,00 si 17,00, pentru cel mult 15 minute. Totodata, este obligatoriu ca, in momentul intrarii in cadrul sectiei, vizitatorii sa se dezinfecteze pe maini si sa poarte echipament de protectie constand din halat, botosei si masca de unica folosinta", a declarat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al SCJU Arad, Simina Roz. AGERPRES 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004682 (s)