News Flash:

Ministrul Finantelor anunta ca analizeaza eliminarea supraccizei pentru carburanti

12 Septembrie 2018
768 Vizualizari | 0 Comentarii
eugen teodorovici2

Ministrul finantelor publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marti seara, ca se ia in calcul eliminarea supraccizei pentru carburanti, iar la minister este in lucru un astfel de proiect.
„Va fi o propunere din partea noastra ca Minister de Finante vizavi de supracciza, pana la final de an. Vom face o analiza de oportunitate. Prima actiune in Romania este sa spui ca vei avea un minus pe buget, daca scoti o taxa, dar trebuie sa te uiti la efectele de runda a doua. Daca o astfel de taxa poate produce efecte pozitive in economie, este foarte bine”, a spus Teodorovici, la TVR.

„Analizam. Facem niste calcule. Eu sunt tentat sa propun o astfel de chestiune”, a precizat ministrul.

In ceea ce priveste efectele de runda a doua, oficialul de la Finante a dat drept exemplu alinierea rovignetei la o directiva europeana, ceea ce ar fi crescut costurile pentru transportatori, astfel incat s-a decis ca aceasta sa nu fie aliniata la normele europene.


„Am avut o discutie in Guvern. Doamna prim-ministru a decis amanarea unei astfel de masuri, ceea ce este foarte corect, pentru ca o crestere a ei (a rovignetei - n.r.), chiar daca li se aplica transportatorilor, efectele erau in economie. (...) Acesta este un lucru foarte bun, pentru ca nu mai transpunem imediat ceea ce la nivel european vine ca si obligatie”, a subliniat Teodorovici.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005162 (s)