News Flash:

Tariceanu, despre finantarea externa a mitingului din 10 august: N-am informatii concrete

11 Septembrie 2018
742 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu 1

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat marti ca nu are informatii concrete despre finantarea externa a protestului din 10 august, dar si ca multi dintre participantii au venit „ca la un fel de spectacol, actiune mondena”, neavand o revendicare comuna.
„N-am informatii concrete in acest sens (referitor la finantarea din exterior a protestului din 10 august -n.r.). Am vazut ca s-a vehiculat in spatiul public. De foarte multe ori imi pun intrebarea cum se reuseste o mobilizare surprinzatoare a unui numar important de manifestanti, care au fost in Piata fara sa fi avut vreo tema de revendicare. Si atunci sigur ca imi pun intrebarea daca nu exista ceva in spate, ce se doreste. Sigur ca aceste intrebari nu mi le pun numai eu si am vazut ca foarte multi analisti isi pun exact aceleasi intrebari, dar un element concret pe care sa vi-l dau acum nu am”, a afirmat liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, in Parlament.

Acesta sustine ca multi dintre participantii la protest au venit „ca la spectacol”.

„Daca ati observat cei care participau la aceasta manifestare, cred ca cei mai multi dintre ei, nu aveau o revendicare comuna, ca sa nu spun ca nu aveau niciun fel de revendicare, ci venisera asa ca la un fel de spectacol, actiune mondena”, a adaugat Tariceanu.

PSD a cerut, marti, institutiilor statului sa investigheze de urgenta informatiile ”de o gravitate exceptionala” care au aparut in spatiul public cu privire la finantarea externa a protestelor de strada si premeditarea actiunilor violente de la mitingul din 10 august.

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Gheorghe Nucu Marin, a declarat, marti, dupa audierea de la Parchetul General in dosarul violentelor de la mitingul din 10 august, ca nu are informatii ca manifestatia ar fi fost finantata din strainatate.

Intrebat daca are informatii potrivit carora protestul din 10 august din Piata Victoriei ar fi fost finantat din strainatate, Marin a raspuns: "Nu, absolut nu".

Procurorii militari de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au inregistrat 770 de plangeri depuse impotriva jandarmilor care au intervenit la protestul din 10 august.


revendicare comuna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1315 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007201 (s)