News Flash:

Ministerul Muncii pregateste OUG pentru indemnizatia de crestere a copilului. Ce trebuie corectat in legea care corecta revolutia fiscala

7 Septembrie 2018
840 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta vasilescu

Ministerul Muncii a anuntat, vineri, ca a lansat procedura de modificare a ordonantei de urgenta 111/2010 astfel incat femeile care obtin venituri din drepturi de autor sa primeasca indemnizatie pentru cresterea copilului, iar situatia sa fie remediata.
Reprezentantii Ministerului Muncii au transmis ca prin modificarea Codului Fiscal prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.18/2018 privind adoptarea unor masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative, categoria veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala a fost scoasa de sub incidenta reglementarilor privind veniturile din activitati independente si reglementata separat in cuprinsul Codului Fiscal la articolul 70.

Astfel, pana la data de 22 martie 2018 inclusiv, veniturile din drepturile de proprietate intelectuala se iau in calcul la stabilirea drepturilor prevazute de OUG nr.111/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, ca fiind venituri din activitati independente.

Dupa aceasta data, potrivit Ministerului Muncii, veniturile din drepturi de proprietate intelectuala nu se mai incadreaza in categoria veniturilor din activitati independente si, prin urmare, nu mai pot fi luate in calcul la stabilirea drepturilor prevazute de OUG nr.111/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.
"Stabilirea dreptului si a cuantumului ICC pentru aceste persoane se face tinand cont de perioada de eligibilitate de 12 luni din ultimele 24 luni, acestea nefiind private de dreptul lor", a transmis Ministerul Muncii, intr-o informare.

Ministerul Muncii arata, in final, ca a lansat, deja, in procedura de avizare inter-ministeriala un proiect de modificare a OUG nr.111/2010, "astfel incat situatia sa fie remediata".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005018 (s)