News Flash:

Ministrii delegati de Dancila sa mearga la consultarile cu Iohannis isi anunta planurile pentru joi I Toader: Nu voi discuta despre candidatul pentru DNA/ Teodorovici: Ducem datele cu noi

6 Septembrie 2018
726 Vizualizari | 0 Comentarii
eugen teodorovici2

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, miercuri seara, ca va merge joi la Palatul Cotroceni la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis si ministrul de Finante Eugen Teodorovici, precizand insa ca nu va discuta subiectul candidatului pentru conducerea DNA.
"Simple precizari: Maine voi da curs invitatiei de a merge la Cotroceni. La Cotroceni nu voi discuta despre propunerea pentru functia de procuror-sef DNA", a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Cei sase candidati pentru functia de procuror-sef al DNA au sustinut, luni si marti, la orele 11:00, respectiv 8:30, interviurile in fata comisiei prezidate de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Procurorii Paula Tanase, Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea, Sorin Armeanu, Adina Florea si Andrei Bodean urmeaza sa afle joi daca vor fi propusi pentru functia de procuror-sef al DNA.
Gabriela Scutea a declarat, dupa ce a sustinut interviul in fata lui Tudorel Toader, ca isi propune, daca va fi admisa, ca sefii din institutie sa se implice mai putin in echipe operative, subliniind si ca Directia nu a comis abuzuri si ca activitatea a fost una de calitate, in mandatul Laurei Codruta Kovesi.

Teodorovici, despre discutia de la Cotroceni: Ducem datele cu noi. Poate credea ca a dat sah mat

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat, referitor la intalnirea pe care urmeaza sa o aiba joi cu presedintele Klaus Iohannis, ca va merge, impreuna cu Tudorel Toader, cu toate datele si clarificarile legate de rectificare si ca seful statului a crezut ca da "sah mat Guvernului".

"Maine e doar o chemare la discutii. Maine, cand voi merge, alaturi de colegul meu, pe subiectul rectificarii sa aducem si alte clarificari, ducem datele cu noi si macar sa speram ca la urmatoarea rectificare nu mai asteptam o luna de zile ca sa stam sa explicam ce stie toate lumea si accepta", a declarat Eugen Teodorovici, la Romania TV.

Referitor la declaratia presedintelui, potrivit careia Guvernul este cel mai incompetent din ultimii 30 de ani, ministrul Teodorovici reactioneaza: "Presedintele face o greseala si nu cred ca a anticipat o astfel de actiune a guvernului (n.r: adoptarea rectificarii bugetare fara avizul CSAT). Probabil se gandea ca a dat sah mat Guvernului, dar ar fi bine sa lase acest tip de joc politic pentru ca nu are legatura cu Romania".

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri,. dupa ce Executivul a aprobat rectificarea bugetara fara aviz CSAT, ca Guvernul forteaza limitele Constitutiei.

"Pana acum domnul presedinte, de cand e la Cotroceni, are cel putin trei lucruri care au fost altfel decat le-a spus: absorbtia de bani europeni. La dansul in birou a spus ca Romania nu poate sa aduca nici macar 70% si Romania a inchis pe cel putin 90%, exact cum i-am spus. Al doilea- Codul Fiscal din 2015, pe care domnul presedinte l-a retrimis in Parlament fara niciun argument. Efectele lui au ramas asa cum a dorit Guvernul PSD la acea vreme si a reusit sa obtina efectele scontate. Al treilea, rectificarea bugetara, care a fost impiedicata si, intr-un final, ma bucur de acest lucru, este aprobata de Guvern si veti vedea efectele pozitive", a mai spus Teodorovici.

Legat de finantarea Summitului celor 3 Mari, Teodorovici sustine ca sunt fonduri. "Nu, asa ceva nu exist. Pentru acel eveniment foarte important de la Bucuresti au fost platite vor fi asigurate si nu va fi niciun blocaj pe finantari in derulare. In situatia unor cazuri exceptionale, cand oamenii cheltuie mai repede, este posibil sa fie alocate sume suplimentare de guvern chiar si pana la rectificare, prin hotarare de guvern, din fondul de rezerva al guvernului. Nu este nicio problema ca domnul presedinte sa nu iasa bine dintr-un eveniment important pentru tara. (...) Sper ca dupa ziua de maine lucrurile sa revina la normal", a afirmat ministrul de Finante, la Romania TV.

Mediafax


klaus iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006036 (s)