News Flash:

Rectificarea bugetului de stat din septembrie are SUME diferite la aproape toate capitolele importante, fata de proiectul prezentat in august

6 Septembrie 2018
736 Vizualizari | 0 Comentarii
viorica dancila

Alocarile de sume stabilite prin rectificarea bugetului de stat adoptata miercuri de Guvern sunt schimbate la aproape toate capitolele importante fata de alocarile proiectate in luna august, pentru rectificarea care atunci a fost amanata, reiese din datele oficiale comparate de MEDIAFAX.
La rectificarea propusa in 6 august, Guvernul prevedea un total al veniturilor la bugetul consolidat (buget de stat plus bugete de asigurari sociale) in crestere cu 5,99 miliarde de lei; in proiectul de acum, veniturile consolidate sunt in crestere cu 8,8 miliarde de lei. Iar cheltuielile bugetului consolidat, care in august erau proiectate sa se majoreze cu 7,09 miliarde de lei, sunt proiectate acum sa se majoreze cu 9,9 miliarde de lei.

La nivelul bugetului de stat, veniturile erau proiectate, in august, sa scada cu 1,7 miliarde de lei; acum sunt proietcate sa se majoreze cu 948,4 milioane de lei. Iar cheltuielile bugetului de stat erau proiectate, in august, sa se majoreze cu 589,1 milioane de lei; acum, sunt proiectate sa se majoreze cu 2,8 miliarde de lei.

Cheltuielile de personal vor creste, acum, cu 206,6 miliarde de lei, in loc sa creasca - potrivit proiectului din august - cu 203,7 milioane de lei.
Cresterea cheltuielilor cu bunuri si servicii se dubleaza, majorarea de acum fiind de 7,9 milioane de lei fata de 3,5 milioane de lei cat se proiectase in august.

Fondul de rezerva creste acum cu 1,2 miliarde de lei, in locul majorarii cu 200,6 milioane de lei proiectata in august.

Transferurile de fonduri intre unitatile administrativ-teritoriale, programate sa scada cu 2,6 miliarde de lei in august, sunt programate acum sa scada cu doar 1,6 miliarde de lei.

Cheltuielile de capital, care urmau sa creasca, in august, cu 212,7 milioane de lei, vor creste, in septembrie, cu 225,2 milioane de lei.

La nivelul ordonatorilor de credite, schimbarile din septembrie fata de august sunt urmatoarele:

- Ministerul Finantelor Publice va avea cu 3,2 miliarde de lei mai mult (majorarea anterioara era de doar 1,8 miliarde de lei)

- ANSVSA, in principal pentru combaterea efectelor pestei porcine africane, primeste 146,5 milioane de lei in plus, fata de majorarea anterioara, care era de 99,5 milioane de lei

- Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice va primi acum o majorare cu 955,9 milioane de lei a fondurilor, fata de scaderea cu 44,2 milioane de lei prevazuta anterior

- Ministerul Cercetarii, ale carui alocari urmau sa scada in august cu 122,1 milioane de lei, a disparut din prevederile noii rectificari (nu se mai mentioneaza nici scaderi, nici reduceri de fonduri)

In fine, transferurile de TVA catre bugetele locale, care in august urmau sa se majoreze cu 1,1 miliarde de lei, se majoreaza acum cu 1,7 miliarde de lei.

Celelalte ministere si institutii (MAI, Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Transporturi, Autoritatea Electorala Permanenta, Ministerul Muncii, inclusiv SRI) au ramas si in septembrie cu proiectiile din august, majorarile sau reducerile de fonduri fiind acum similare cu cele din vara.

Mediafax


guvern
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005866 (s)