News Flash:

PNL ii cere lui Toader sa publice motivarea care a stat la baza numirii Adinei Florea la sefia DNA

7 Septembrie 2018
851 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel

Senatorul PNL, Iulia Scantei, membru in Comisia juridica a Camerei superioare a Parlamentului, ii cere ministrului Justitiei, Tudorel Toader, sa publice pe site-ul institutiei motivarea care a stat la baza nominalizarii Adinei Florea pentru functia de procuror-sef al DNA.
"Intrucat functia de procuror -sef al DNA nu este o functie politica in care sa fie numit un procuror dupa bunul plac al politicienilor, ci din contra, este o functie de conducere a inaltei magistraturi, solicit publicarea pe site-ul Ministerului Justitiei a motivatiei care a stat la baza propunerii de numire facute azi de ministrul justitiei pentru aceasta functie. Ministrul Justitiei a adus azi la cunostinta publicului si a candidatilor propunerea sa pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Intrucat anuntul postat pe site-ul Ministerului Justitiei nu respecta o prevedere expresa (pct.7 sectiunea Desfasurarea interviului) din standardele de organizare si desfasurare a selectiei procurorilor, publicate pe site-ul ministerului, in ceea ce priveste comunicarea propunerii de numire in functia de procuror - sef al DNA", a declarat senatorul PNL, Iulia Scantei, prin intermediul unui comunicat de presa remis joi MEDIAFAX.

Aceasta mai spune ca, protrivit procedurii, propunerea pentru sefia DNA se transmite imediat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru avizare si se publica pe site-ul Ministerului Justitiei.

"Conform art. 7 din Standarde “Propunerea motivata de numire in functia de conducere, insotita de inscrisurile depuse de procurorul propus, se transmite, de indata, Consiliului Superior al Magistraturii, in vederea emiterii avizului si se aduce, concomitent, la cunostinta publicului, prin afisarea la sediul Ministerului Justitiei si publicarea pe pagina de Internet a acestuia.” Presupun ca ministrul Justitiei nu a selectat pe cel mai bine pregatit candidat pentru functia de procuror -sef al DNA prin tragerea la sorti a numelui sau dintr-o palarie ori prin redarea continutului vreunui biletel primit de la cabinetul unui presedinte de partid, cum se practica de multa vreme in politica romaneasca", a adaugat Scantei.

Mediafax

 


comisia juridica tudorel toader
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006493 (s)