News Flash:

Masuri de prevenire a riscului de incendiu si a altor situatii de urgenta in  minivacanta de 1 Decembrie

29 Noiembrie 2022
197 Vizualizari | 0 Comentarii
incendiu

In perioada 30.11.-04.12.2022, in judetul Timis se vor desfasura 3 evenimente cu public numeros, in cadrul carora, salvatorii vor asigura masurile specifice pentru prevenirea situatiilor de urgenta. Astfel, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „BANAT” al judetului Timis se afla in serviciu operativ, cu tehnica specifica din dotare, fiind pregatiti sa intervina in gestionarea situatiilor de urgenta din competenta, dupa urmatorul program:


➢ In data de 01 decembrie 2022, la ora 21:00, cu ocazia Festivalului Sarbatorilor de iarna, organizat in Municipiul Lugoj, unde, de pe malul Timisului, se vor trage focuri de artificii, pompierii din cadrul Detasamentului Lugoj vor asigura masurile de prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta cu o autospeciala de prima interventie si comanda si un echipaj SMURD.
➢ Cu ocazia deschiderii editiei a XV-a a Targului de Craciun din Timisoara, in perioada 27.11.- 01.01.2023, paramedicii SMURD vor asigura acordarea primului ajutor medical in caz de necesitate.
➢ In data de 01 decembrie 2022, incepand cu ora 08:30, paramedicii SMURD din cadrul Detasamentului 1 Timisoara, vor asigura acordarea primului ajutor medical pe durata ceremonialului militar si religios, organizat cu ocazia aniversarii Zilei Nationale a Romaniei.


Cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, in data de 01 decembrie 2022, ISU Timis va invita sa participati la activitatile organizate cu aceasta ocazie, incepand cu ora 09:30, in fata Catedralei Mitropolitane Ortodoxe din Timisoara. In cadrul plutoanelor de defilare, pompierii militari timiseni vor participa cu 11 autospeciale de interventie (3 motociclete SMURD, 2 autospeciale de prima interventie si comanda, 1 ambulanta neonatala, 1 autospeciala transport personal si victime multiple, 1 autospeciala pirotehnica, 2 autospeciale de stingere si 1 autoscara mecanica de lucru si salvare de la inaltimi), garda portdrapel si un pluton de onoare.


Pentru buna desfasurare a evenimentelor anuntate, ISU Timis a dispus unele masuri pentru a preintampina producerea evenimentelor negative ce pot pune in pericol viata si bunurile cetatenilor. Tinand cont ca la aceste manifestatii se preconizeaza un aflux mare de persoane, pompierii recomanda respectarea masurilor de prevenire a situatiilor de urgenta ce pot surveni, dupa cum urmeaza:

➢ NU utilizati focul deschis in locuri cu pericol de incendiu.
➢ NU aruncati la intamplare tigarile. Este interzis fumatul in afara locurilor special amenajate.
➢ NU blocati caile de acces pentru a permite interventia autospecialelor de interventie sau accesul la hidrantii exteriori.
➢ NU lasati copiii nesupravegheati.
➢ Respectati intotdeauna recomandarile fortelor de ordine, sau a organizatorilor evenimentului, pentru a ramane in siguranta.


De asemenea, va reamintim faptul ca in sezonul rece, riscul producerii incendiilor la locuinte este ridicat. Aceste evenimente neplacute, pot produce, atat pagube materiale insemnate, cat si pierderi de
vieti omenesti. Respectati cateva masuri esentiale pentru a reduce acest risc, astfel:


• Evitati improvizatiile la nivelul instalatiilor termice si electrice si efectuati verficari periodice ale acestora, cu personal specializat.
• Verificati cosurile de evacuare a fumului, reparati-le, izolati-le termic si curatati-le periodic.

• NU alimentati mai multi consumatori electrici din acelasi prelungitor (sau din aceeasi priza) in
acelasi timp.
• NU utilizati substante usor inflamabile (benzina, motorina) pentru aprinderea focului.
• NU lasati mancarea pe foc nesupravegheata.
• Instalati detectoare de fum, pentru a reduce riscul de a deveni victime ale incendiilor din locuinte.
• Interziceti jocul copiilor cu focul.
In eventualitatea producerii unei situatii de urgenta apelati numarul unic pentru apeluri de urgenta 112. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007047 (s)