News Flash:

Marturiile ostaticilor lui Amedy Coulibaly: ”Teroristul s-a prezentat. Era neobisnuit de calm”

11 Ianuarie 2015
1167 Vizualizari | 0 Comentarii
Amedy Coulibaly
Mai multe persoane tinute ostatice vineri de Amedy Coulibaly in magazinul evreiesc din Paris au povestit presei cele patru ore de cosmar, de la impuscarea in cap a unui ostatic, care incercase sa-i ia o arma, pana la asaltul fortelor de ordine, in timp ce atacatorul se ruga.
Amedy Coulibaly, in varsta de 32 de ani, a fost ucis vineri in asaltul fortelor franceze asupra magazinului evreiesc din Paris, unde tinea ostatici. El a omorat patru persoane in acest magazin, dupa ce joi a impuscat mortal o politista la Montrouge.
Marie a povestit ca unul dintre ostatici a incercat sa-i ia o arma lui Coulibaly. "El a replicat tragandu-i un glont in cap". Atacatorul le-a spus ostaticilor sa stea jos, in timp ce in dreapta lor se aflau doua cadavre. "In geanta mea se afla explozibil. Nu imi este teama sa mor", a adaugat el, potrivit femeii citate de France TV.
Un angajat al magazinului evreiesc Hyper Cacher a relatat ca a reusit sa scape printr-o iesire pentru situatii de urgenta si le-a dat politistilor cheia de la cortina de fier a magazinului, pentru a o deschide in momentul asaltului.
Un alt barbat, Mickael B., se afla cu fiul sau in magazin cand a inceput atacul si a incercat sa se ascunda cu alte persoane intr-una dintre cele doua camere frigorifice, dar a fost somat de Coulibaly sa iasa. "Teroristul s-a prezentat. Era neobisnuit de calm. 'Sunt Amedy Coulibaly, malian si musulman. Fac parte din Statul Islamic'.", a povestit Mickael B.
"Apoi mi-a cerut sa sun la presa, ceea ce am facut. El a vorbit la BFMTV", a adaugat fostul ostatic, care a reusit sa comunice cu politia in tot acest timp prin intermediul telefonului sau mobil. "Teroristul se pregatea evident sa moara. Spunea ca aceasta este recompensa lui. Dintr-o data a inceput sa se roage. Mobilul meu era deschis, politistii l-au auzit. Ei au profitat de acest moment pentru a lansa asaltul. Cateva clipe mai tarziu, cortina magazinului s-a ridicat. Am inteles ca era inceputul asaltului si ne-am aruncat la pamant", a precizat el.
Pe tot parcursul luarii de ostatici, Coulibaly a incercat sa se justifice in fata victimelor sale, pe care le acuza ca nu ii sprijina pe musulmani si ca isi sustin guvernul prin taxele platite. Postul de radio RTL a sunat la magazinul evreiesc si atacatorul a raspuns, dar nu a vrut sa vorbeasca. El nu a inchis insa telefonul bine, astfel ca jurnalistii au reusit sa surprinda conversatia dintre atacator si ostatici.
"De fiecare data, ei incearca sa lase impresia ca musulmanii sunt teroristi. Eu sunt nascut in Franta. Daca nu ar fi atacat in alte parti, nu as fi aici", le spunea el ostaticilor, precizand ca actiunea sa este o razbunare impotriva statului sirian, dar si a coalitiei occidentale din Mali, Irak sau Afganistan. "Ma gandesc la oamenii lui Bashar al-Assad in Siria. Ei torturau oameni (...). Nu s-a intervenit ani de zile (...), apoi bombardiere, coalitie de 50.000 de tari (...) Trebuie sa inceteze sa mai atace Statul Islamic, sa inceteze sa ne dezbrace femeile (de valul islamic-n.r.), sa inceteze sa ne mai aresteze fratii pentru nimic", mai afirma acesta.
"Voi ati ales Guvernul si Guvernul vostru nu v-a ascuns niciodata ca va merge la razboi in Mali sau in alte parti. Asta in primul rand. In al doilea rand, voi ii finantati. Voi platiti taxe si sunteti de acord", le-a reprosat Coulibaly cetatenilor. "Suntem obligati", i-a spus un ostatic, dar el i-a raspuns imediat: "Nu sunteti obligati, eu nu platesc impozite". Dar ostaticul continua: "Cand platesc impozite o fac pentru drumuri, scoli. Platim impozite dar nu facem rau nimanui".
Mediafax.ro 

amedy coulibaly
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005059 (s)