News Flash:

Mamici, va spalati copilasii cu pasta de dinti din supermarket? Iata motivele pentru care trebuie sa o aruncati chiar acum la gunoi

26 Mai 2018
901 Vizualizari | 0 Comentarii
pasta de dinti

 

In supermarket gasim diverse marci cunoscute de pasta de dinti comercializate pe scara larga, cu sortimente dedicate copiilor si chiar bebelusilor. Foarte multi parinti le cumpara cu incredere, mai ales ca pe ambalaj scrie deseori ca sunt potrivite chiar si de la varsta de 6 luni.
Din pacate, in pasta de dinti obisnuita sunt ingrediente care aduc amenintari serioase sanatatii, cu un grad ridicat de toxicitate.

O buna metoda de a evita riscurile grave la care pot fi supusi copiii este sa studiem lista ingredientelor si sa ne informam foarte bine inainte de a alege un anumit tip de pasta de dinti. Iata doua exemple, cele mai des intalnite, de substante toxice prezente in pasta de dinti:

Triclosan
In 1969 a fost clasificat drept "pesticid" de Environmental Protection Agency. Cu toate acestea a fost in continuare utilizat in anumite tipuri de pasta de dinti, deodorante, sapunuri, sampoane si geluri de dus. Principalele efecte nocive pe care le are asupra sanatatii sunt cele indreptate impotriva inimii. Triclosan-ul provoaca boli de inima, disfunctii cardiace, contractii musculare si dezechilibre hormonale. S-a demonstrat ca este mai periculos pentru sexul feminin, deoarece are actiuni similare hormonului estrogen. Excesul de estrogen duce la un risc mai ridicat de cancer de san in viitor.


Fluor - Fluorura de sodiu
Chiar daca este promovat gresit ca fiind un element pozitiv, fluorul are efecte nocive puternice, putand sa declanseze boli mentale si psihice in viitor. Substanta este folosita si pentru otrava de sobolani dar si in componenta mai multor tipuri de pesticide. Creste riscul de cancer, boli cardiovasculare, boli de rinichi, artrita, dereglari de tiroida. Trebuie evitat cat mai mult posibil, asa ca alegeti pasta de dinti care nu contine fluor!

Cea mai buna pasta de dinti este cea naturala. Puteti gasi diverse sortimente la magazinele naturiste sau o puteti prepara acasa mai ales pentru copii.

Ingrediente pentru a face acasa pasta de dinti naturala, mult mai sanatoasa pentru copii:
1 lingura de ulei de cocos raw;
1 lingura de bicarbonat de sodiu ecologic;
1/2 de lingurita de sare
Optional puteti adauga:
1 picatura de ulei de cuisoare
1 picatura ulei de menta.


preluat de pe amnascutacolo

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe


triclosan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005039 (s)