News Flash:

Ceapa te poate ajuta cu aceste 5 probleme de sanatate

25 Mai 2018
571 Vizualizari | 0 Comentarii
ceapa

Da, ceapa este minunata! Oamenii folosesc aceasta leguma super-sanatoasa de foarte mult timp! Ei o folosesc la gatit si in scopuri medicinale! In primul rand, as dori sa va spun cateva cuvinte despre ceapa! Ceapa face parte din familia Allium de legume si plante aromatice, care include de asemenea, arpagicul, usturoiul, ceapa si prazul. Legumele Allium au fost cultivate de secole nu numai pentru aromele lor picante caracteristice, dar si pentru proprietatile lor medicinale.

Ceapa poate varia in dimensiune, forma, culoare si aroma. Cele mai frecvente tipuri de ceapa sunt rosie, galbena si alba. Aromele pot varia de la dulce si suculent, cu o aroma usoara pana la ascutita, picanta si iute, de multe ori, in functie de sezonul in care acestea sunt cultivate si consumate. Se estimeaza ca 50 miliarde de kg sunt recoltate in fiecare an, in intreaga lume.

Ceapa – cele mai comune beneficii pentru sanatate sunt: reducerea riscului de mai multe tipuri de cancer, imbunatatirea starii de spirit si mentinerea sanatatii pielii si a parului. Ceapa este un aliment nutritiv dens, ceea ce inseamna ca in timp ce aceasta este redusa in calorii, este bogata in substante nutritive benefice, cum ar fi vitaminele, mineralele si antioxidantii. Ar trebui sa stii, de asemenea, ca ceapa contine cantitati mari de antioxidanti, cum ar fi quercetina, scutind organismul de radicalii liberi si ii mentine sanatatea. Ceapa poate fi cu usurinta consumata si stocata ca atare, ajutand la bolile aparatului respirator, din cauza naturii sale de curatare. Dar, stiati ca fiecare parte a legumei are proprietatiile ei benefice? Ei bine, desigur, deci asigurati-va sa feliati prin straturile multiple atunci cand preparati mancarea.

Startul 1 – acest strat este plin de antioxidanti, antibacterieni si alti fitonutrienti care fac ceapa un centru de putere pentru promovarea sanatatii interiorului si exteriorului.

Stratul 2 – ar trebui sa stiti ca ceapa are o sursa semnificativa de vitamina C, cupru, magneziu, fosfor si potasiu. La fel si fibra dietetica.

Stratul 3 – acest strat contine compusi sulfurosi care te fac sa plangi dar mai este dovedit si faptul ca previn Parkinsonul si bolile cardiovasculare, regleaza nivelul glicemiei si previne cancerul. Nu e un schimb rau pentru cateva lacrimi!

Iata alte 5 beneficii ale cepei, unele ar putea chiar sa te surprinda!

Amelioreaza Inflamatia
Chiar cred ca stim cu totii ca “fundatia” celor mai multe boli este inflamatia cronica. Da, si ar trebui sa stiti de asemenea, ca exista mai multe cauze dietetice si de mediu care cauzeaza inflamarea corpului din interior: zaharul, cerealele rafinate, indulcitorii artificiali, alimentele prelucrate, acizi grasi, nutritia inadecvata, produse de ingrijire persoanala cu ingrediente toxice, poluarea aerului, si altele. Mai multi experti din intreaga lume spun ca fitochimicalele din ceapa contracareaza inflamatia excesiva, promoveaza sanatatea generala si este in special eficace pentru artrita, astm si alte boli respiratorii.

Reduce febra
Da, aceasta leguma foarte sanatoasa este una dintre principalele puteri ale supei de pui! Dar, nu tot timpul trebuie sa le mancati ca sa va bucurati de beneficiile ei. Trebuie sa puneti cate o jumate de ceapa in fiecare soseta pe timp de noapte si va va ajuta la scaderea temperaturii.

Detoxifiant
Un studiu recent, publicat in faimosul jurnal medical “Clinical Gastroenterology and Hepatology” a ajuns la concluzia ca ceapa este cuplata cu turmericul, o reactie chimica sinergica ce cauzeaza moartea celulelor cancerigene.
“O scadere in numarul de polipi a fost observata la patru din cinci pacienti in trei luni, si la patru din patru la sase luni. Efectele negative au fost minime (diaree usoara)”

Alt tip de cancer care raspunde la allicin si antioidantul qurcetin din ceapa:

Endometrial
Esofagian
Rinichi
Oral
Ovarian
Pancreas
Prostata
Stomac
Sanatatea inimii

Ce e antocianina? Eu bine, antocianina este pigmentul care da cepei culoarea rosie. Antocianina este, de asemenea, un antioxidant puternic, care a fost gasit sa reduca lipoproteinele cu densitate mica din colesterolul din sange, cu capacitatea de a reduce riscul de boli cardiovasculare. Compusi sulfurici previn trombocitele din sange de la colmatarea si agregarea vaselor de sange, reducand riscul de accident vascular cerebral si atac de cord.

Arsuri ale pielii
Asa cum am spus, ceapa este incarcata cu sulf si quercetina, care te poate ajuta la ameliorarea durerii si inflamatiei si inhiba formarea de vezicule. Este foarte simplu de folosit. Trebuie sa aplici o ceapa proaspat taiata in mod direct pe o arsura proaspata sau arsura solara pentru a o vindeca.

Alte optiuni
Iata ce trebuie sa stiti – atunci cand cojiti stratul superior din bulb, luati cat de putin posibil! De ce – pentru ca antioxidantii sunt mai concentrati in straturile exterioare. Foloseste stratul eliminat in supe si tocanite pentru a adauga nutrientii in mancare. Ar trebuie sa mai sti ca beneficiile de sanatate ale cepei ajung la apogeu atunci cand le tai, ajungand sa se risipeasca rapid! Asa ca, daca nu vei folosi ceapa imediat, ar trebui sa o depozitezi cruda in congelator.

Speram ca veti gasi acest articol util si nu uitati sa-l impartasiti cu prietenii si familia! Multumesc

Sursa: planetapamant.com


ceapa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1414 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016609 (s)