News Flash:

Mai putin din jumatate din profesorii din Timiș vor să se vaccineze

13 Ianuarie 2021
719 Vizualizari | 0 Comentarii

Inspectorul școlar general al Timișului spune că 47,23% din cadrele didactice din județ și-au manifestat dorința de a se vaccina. Procentul nu este încă bine definit, întrucât chestionarea cadrelor continuă până mâine, 14 ianuarie.

Potrivit inspectorului școlar general Marin Popescu, 47,23% dintr-un total de peste 9.000 de profesori și angajați din învățământ doresc, până acum, să se vaccineze.

„Din interogarea pe care o avem, un procent 47,23 la sută dintre colegii profesori doresc vaccinarea. Raportarea nu s-a încheiat și se finalizează în 14 ianuarie, iar raportarea se transmite la Ministerul Educației”, spune Marin Popescu, inspectorul școlar general al Timișului.

Marin Popescu spune că la nivel de inspectorat se derulează o campanie de informare a cadrelor didactice, prin întâlniri cu specialiști din sănătate.

”Inspectoratul Școlar Județean debutează o informare a colegilor. Prima întâlnire a avut loc cu medicul Virgil Musta și directorii unităților de învățământ. Urmează întâlniri cu epidemiologi, experți DSP și medici de familie. Ne dorim revenirea la școală în condiții de siguranță și de aceea dorim să informăm. Profesorii nu sunt obligați să se vaccineze. Noi ne vaccinăm cu gândul la comunitate și familie. Orice cadru didactic este un plus de siguranță pentru mediul educațional unde merge. Școlile au fost unități sigure, pentru că s-au respectat regulile. După ziduri, nu mai sunt respectate regulile”, a declarat Popescu.

În Timiș sunt 6.671 cadre didactice, 795 personal auxiliar și 1.698 angajați în sistemul de învățământ.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004188 (s)