News Flash:

Giroc, Moșnița Nouă, Dumbrăvița și Ghiroda au intrat în carantină

11 Ianuarie 2021
786 Vizualizari | 0 Comentarii

Județul Timiș se situează pe locul doi după București la numărul de cazuri noi de coronavirus.

Urmare a analizei epidemiologice efectuate de către DSP Timiș și avizate de către Institutul Național de Sănătate Publică, Raed Arafat, comandantul acțiunii, a emis ieri, ordinul DSU de carantinare zonală pe 14 zile, pentru comunele Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă din județul Timiș. Carantina pentru cele patru comune a intrat în vigoare în data de 10.01.2021, ora 00:00.

Incidențele calculate de către Direcția de Sănătate Publică pentru cele patru comune, la data de 9 ianuarie erau, după cum urmează: Giroc – 7,83; Ghiroda – 6,40; Dumbrăvița – 6,70; Moșnița Nouă – 6,65. Localitățile mai sus menționate s-au mai aflat în carantină în noiembrie, pentru aproape o lună de zile.

Tranzitarea localităților carantinate este permisă doar dacă nu a fost stabilită o rută ocolitoare, dar este interzisă oprirea pe raza acestora. Intrarea și ieșirea din localitățile aflate în carantină este permisă doar pentru categoriile de persoane prevăzute în hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (pentru deplasarea la locul de muncă, îngrijiri medicale etc), în baza declarației pe propria răspundere sau a declarației angajatorului.

Județul Timiș înregistrează, de la începutul anului, o creștere semnificativă a numărului de infectări cu noul coronavirus, depășind în unele zile chiar și 300 de cazuri de noi confirmați.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004437 (s)