News Flash:

Mai multi directori din cadrul Holzindustrie Schweighofer, cercetati de DIICOT

31 Mai 2018
978 Vizualizari | 0 Comentarii
lemn

Procurorii DIICOT au pus sub invinuire mai multe persoane cu functii de conducere din cadrul fabricilor din Radauti si Sebes ale Holzindustrie Schweighofer, dupa ce miercuri au facut mai multe perchezitii la sediile societatii, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Printre suspecti sunt Nichifor Tofan, directorul fabricii Holzindustrie Schweighofer de la Radauti, precum si alti doi directori din cadrul acesteia si o persoana cu functie de conducere din cadrul fabricii de la Sebes.

Procurorii DIICOT si politistii au efectuat, miercuri dimineata, perchezitii la fabricile din Radauti si Sebes ale firmei Schweighofer Holzindustrie, intr-un dosar privind comert ilegal cu lemne, prejudiciul fiind estimat la 25 milioane de euro, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Anchetatorii au descins si la sediul social din Bucuresti al companiei.

Perchezitii au fost si la Directii Silvice si Garzi Forestiere din Suceava, Alba si Hunedoara.
"Sunt efectuate 23 de perchezitii domiciliare la sediul si punctele de lucru ale unei societati comerciale, la 4 institutii, precum si la mai multe locuinte. Pana in prezent, au fost identificate si conduse la sediul unitatii de parchet 10 persoane. Din cercetari a reiesit ca persoane din conducerea societatii comerciale vizate, incepand cu anul 2011 si pana in prezent, ar fi coordonat activitatea de achizitii de lemn rotund de rasinoase provenit din taieri ilegale si deturnarea licitatiilor publice, de la foarte multi furnizori, din majoritatea zonelor impadurite ale Romanei. Aceste materiale lemnoase livrate de furnizori ar fi provenit, in majoritatea cazurilor, din taieri ilegale", potrivit unui comunicat transmis miercuri de IGPR.

"Unii agenti economici au fost inlaturati de la licitatiile de masa lemnoasa si dupa caz, impusi altii. Totodata, in urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit ca, o parte din cantitatea de masa lemnoasa receptionata nu a fost evidentiata in documente contabile. De asemenea, in cauza exista suspiciunea rezonabila ca o parte din masa lemnoasa receptionata provenea din savarsirea unor infractiuni de taiere fara drept de arbori. In desfasurarea activitatilor ilicite, membrii grupului infractional organizat au beneficiat si de sprijinul unor functionari publici", precizeaza DIICOT.

Ulterior, Schweighofer Holzindustrie a sustinut ca va pune la dispozitia autoritatilor informatiile necesare anchetatorilor, mentionand ca obiectul investigatiei nu a fost comunicat companiei.

"Principiul fundamental al companiei este de a respecta intotdeauna legea si reglementarile in vigoare din tarile in care opereaza. Compania pune la dispozitia autoritatilor toate informatiile necesare pentru buna desfasurare a anchetei in curs si sprijina autoritatile prin toate mijloacele sale pentru o solutionare corecta a investigatiei, pe baza unor date transparente. Compania nu a fost instiintata de obiectul acestei investigatii", reiese dintr-un comunicat de presa transmis de Schweighofer Holzindustrie.

De asemenea, compania a precizat ca, la inceputul anului, a implentat un plan pentru combaterea taierilor ilegale de lemn.

"Compania a investit 1 milion de euro in consolidarea securitatii lantului sau de aprovizionare prin masuri care depasesc cu mult cerintele legale si reglementarile in vigoare din Romania. La un an de la implementare, compania a facut public bilantul acestor masuri", mai reiese din comunicatul firmei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006170 (s)