News Flash:

Procurorii DIICOT au ridicat de la sediul Directiei Silvice Hunedoara mai multe documente

30 Mai 2018
1107 Vizualizari | 0 Comentarii
diicot1

Procurorii DIICOT au ridicat, miercuri, mai multe documente de la sediul Directiei Silvice (DS) Hunedoara, din Deva, dupa ce, la primele ore ale diminetii, au perchezitionat locuinta directorului Radu Crisan si apoi au verificat biroului acestuia din sediul regiei de stat. 

"Anchetatorii au venit azi dimineata (miercuri, n.r.) la ora 6,00. Au facut o perchezitie la mine acasa si dupa ce au finalizat aceasta operatiune am trecut la verificarea biroului unde activez. Au solicitat acte, prin mandat - de exemplu, fisele posturilor. Restul au verificat si ridicat documente pe care dansii considerau ca le pot fi necesare in vederea continuarii anchetei pe care o desfasoara", a declarat directorul DS Hunedoara, Radu Crisan. 

Intrebat daca ar exista o legatura intre Directia Silvica Hunedoara si producatorul Schweighofer Holzindustrie, directorul Radu Crisan a mentionat ca, in urma cu mai multi ani, compania mentionata a cumparat lemn si de la DS Hunedoara. 

"Nu pot sa-mi dau seama. Probabil ca, in urma cu ani de zile, acea firma cumpara lemn si de la Directia Silvica Hunedoara. Probabil ca aceasta este legatura care s-a facut intre Schweighofer si Directia Silvica Hunedoara. Noi (DS Hunedoara, n.r.) scoatem lemn la licitatie. Din cate stiu eu (...) cel putin in ultima perioada, si nu chiar scurta, acea firma nu a mai participat la licitatiile pe care noi le organizam", a aratat Crisan. 

Directorul DS Hunedoara a precizat ca, din cate a inteles, ar avea calitatea de martor in aceasta cauza. 

Miercuri dimineata, DIICOT a anuntat printr-un comunicat de presa ca procurorii si politistii efectueaza 23 de perchezitii in cinci judete (Suceava, Hunedoara, Alba, Bihor si Brasov) si in Bucuresti la persoane si institutii publice pentru destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de deturnare a licitatiilor publice, evaziune fiscala, concurenta neloiala, taiere fara drept de arbori si alte infractiuni aflate in competenta acestei unitati de parchet. 

Prejudiciul estimat de anchetatori se ridica la peste 25 milioane de euro. 

Perchezitiile vizeaza si sediul societatii Schweighofer Holzindustrie din Bucuresti si fabricile acesteia din Sebes si Radauti, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare. 

De asemenea, sunt vizate directiile silvice din Suceava, Alba si Hunedoara. AGERPRES


procurorii diicot hunedoara deva
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1345 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007516 (s)