News Flash:

MAE rus: Sistemele antibalistice care vor fi instalate in Romania incalca Tratatul INF

2 Martie 2015
1504 Vizualizari | 1 Comentarii
Sistemele antiracheta care urmeaza sa fie instalate in Romania si Polonia reprezinta incalcari ale prevederilor Tratatului fortelor nucleare intermediare (INF), acuza Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe.
"Toata lumea care este interesata - nu doar expertii, ci si oamenii de rand care urmaresc stirile de politica externa - este la curent cu recentele acuzatii reciproce, inclusiv cele facute publice. In principal, avem preocupari in legatura cu o serie de aspecte din comportamentul Statelor Unite privind situatia Tratatului fortelor nucleare intermediare (INF)", afirma Riabkov, citat de site-ul de stiri Sputnik.
Statele Unite intentioneaza sa construiasca sisteme antiracheta in Romania si Polonia, a amintit Riabkov, subliniind ca aceste instalatii utilizeaza echipamente pentru lansari verticale de tip MK-41 (n.red. - echivalentul tehnologiilor de tip Aegis). Aceste sisteme sunt utilizate pentru rachete cu raza medie si lunga de actiune - sisteme interzise prin Tratatul fortelor nucleare intermediare, a acuzat oficialul rus.
Washingtonul a exprimat propriile nemultumiri privind presupuse incalcari ale Tratatului de catre Rusia, dar nu au fost formulate acuzatii specifice, a adaugat Riabkov, dand asigurari ca Moscova este disponibila dialogului cu oficiali americani.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1366 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007053 (s)