News Flash:

"John Jihadistul" ar fi urmat o terapie pentru gestionarea furiei

1 Martie 2015
1457 Vizualizari | 1 Comentarii
John Jihadistul
Postul de televiziune Sky News a publicat o fotografie cu Mohammed Emwazi, cunoscut sub numele de "John Jihadistul", din perioada in care era student, in timp ce o profesoara din gimnaziu a acestuia a declarat pentru BBC ca tanarul a urmat o terapie pentru managementul starilor de furie.

Postul de televiziune Sky News a dezvaluit o imagine cu Mohammed Emwazi, militantul gruparii Stat Islamic cunoscut sub numele de "John Jihadistul". Cu barba si purtand o sapca de baseball, imaginea apare in documentele Universitatii din Westminster, unde a studiat acesta. Anterior fusese dezvaluita o fotografie in care Emwazi apare zambitor la varsta de opt ani alaturi de colegii sai.
Un coleg al acestuia a declarat pentru cotidianul The Sun sub acoperirea anonimatului ca Emwazi era singurul musulman din clasa si le demonstra colegilor cum se scrie in araba.
Dupa ce si-a incheiat studiile, el a devenit programator, dupa care a plecat in Siria in 2013 si ulterior s-a alaturat Statului Islamic. Gruparea pentru drepturile omului CAGE sustine ca britanicul nascut in Kuwait era "extrem de bland" si "extrem de gentil" dar a fost hartuit de serviciile de securitate britanice. CAGE a sugerat ca MI5 ar fi contribuit la radicalizarea lui Emwazi. Downing Street a respins aceasta sugestie, in timp ce primarul Londrei Boris Johnson a descris comentariile drept o "apologie adusa terorii".
Directorul de cercetare Asim Qureshi a declarat ca familia lui Emwazi este "in stare de soc total" la aflarea vestii ca tanarul s-a alaturat gruparii militante.
Potrivit unei foste profesoare citate de BBC News Online, tanarul ar fi urmat insa o terapie pentru managementul furiei in primii ani de gimnaziu. Mohammed Emwazi a urmat scoala Quintin Kynaston din Queens Park, Londra, in urma cu zece ani. Profesoara a declarat ca el a avut nevoie de ajutor pentru a-si controla emotiile, dar a fost considerat o "poveste de succes" in urma terapiei.
Ea a declarat sub acoperirea anonimatului ca fostul elev a fost un "baiat adorabil" care "isi dorea cu adevarat sa reuseasca". "Am descoperit ca era foarte nervos, am lucrat asupra acestui lucru si i-a trebuit multa vreme sa se calmeze, asa ca am depus multe eforturi ca scoala pentru a-l ajuta sa gestioneze furia si sa isi controleze emotiile", a declarat profesoara.
"Parea sa fi functionat. Aveam mult respect pentru toata munca depusa pentru el la scoala noastra", a afirmat ea. "Nu pot sa cred ca el a facut asta", a conchis ea.

asim qureshi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005231 (s)