News Flash:

Luptele din Ucraina se intensifica. Rusia incearca sa recucereasca orasele pierdute

28 Decembrie 2022
651 Vizualizari | 0 Comentarii
Luptele din Ucraina

Fortele ruse au tras 33 de rachete asupra unor tinte civile din orasul ucrainean Herson ultimele 24 de ore, a declarat armata ucraineana, in timp ce luptele s-au intensificat, Rusia desfasurand mai multe tancuri si vehicule blindate pe linia frontului, scrie Reuters, conform Mediafax.

Statul Major General al fortelor armate ucrainene a declarat in raportul sau de dimineata ca fortele rusesti au atacat cu mortiere si artilerie zonele populate de pe malul drept al raului Nipru, in apropiere de Herson.

Fortele ruse au abandonat Herson luna trecuta, intr-una dintre cele mai semnificative victorii ale Ucrainei in razboiul de 11 luni, dar luptele au intrat intr-o faza lenta si greoaie, pe masura ce s-a instalat iarna.

"Au existat foarte putine schimbari in ceea ce priveste linia frontului, dar presiunea inamicului s-a intensificat, atat in ceea ce priveste numarul de oameni, cat si tipul si cantitatea de echipament", a declarat analistul militar ucrainean Oleh Zhdanov.

Zhdanov a spus ca luptele s-au intensificat odata cu desfasurarea de catre Rusia a unor vehicule blindate si tancuri.

Cele mai grele lupte au avut loc in jurul orasului Bakhmut din estul tarii, un oras fantoma bombardat, pe care Rusia incearca de luni de zile sa il ia cu asalt, cu costuri uriase in vieti omenesti, si mai la nord, in orasele Svatove si Kreminna, unde Ucraina incearca sa rupa liniile de aparare rusesti.

In Bakhmut, unde locuiau 70.000 de oameni inainte de razboi si care acum este in ruine, reporterii Reuters au vazut incendii care ardeau intr-o cladire rezidentiala mare. Pe strazi erau imprastiate moloz, iar ferestrele majoritatii cladirilor au fost aruncate in aer.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006016 (s)