News Flash:

Lucrurile pe care oamenii puternici mental ne le fac niciodata

10 Aprilie 2018
1132 Vizualizari | 0 Comentarii
mental

Puterea mentala poate fi definita si prin identificarea lucrurilor pe care cei puternici nu le fac. Iata lista celor 13 lucruri pe care oamenii puternici din punct de vedere mental le evita, oferita de forbes.com, pe baza listei facute de psihoterapeutul Amy Morin.

1. Pierd timpul parandu-le rau pentru ei insisi.

Oamenii puternici au invatat sa-si asume responsabilitatea pentru actiunile lor si pentru rezultate si au obtinut abilitatea de a intelege faptul ca adesea viata nu e corecta. Ei au capacitatea de a iesi din situatii dificile cu recunostinta pentru lectiile invatate. Atunci cand o situatia are un efect negativ, ei raspund cu „Asta e.” sau, mai simplu, cu „Urmatoarea provocare.”

2. Isi cedeaza puterea

Oamenii puternici evita sa le acorde altora puterea de a-i face sa se simta inferiori. Ei inteleg ca detin controlul actiunilor si emotiilor lor si stiu ca puterea lor consta in abilitatea de a controla modul in care reactioneaza.

3. Se lasa intimidati de schimbari

Oamenii puternici accepta schimbarea. Cea mai mare teama a lor, asta in cazul in care au una, nu este cea de necunoscut, ci de a deveni multumiti de sine si de a stagna.

4. Pierd energia cu lucruri pe care nu le pot controla

Oamenii puternici nu se plang din cauza traficului, a bagajului pierdut si, mai ales, din cauza altor oameni, din moment ce recunosc ca toti acesti factori sunt in afara sferei lor de control. Intr-o situatie neplacuta, ei recunosc ca singurul lucru pe care ilpot controla este propria atitudine si folosesc acest lucru.

5. Se chinuie sa le faca pe plac altora

Sunt oameni care le fac mereu pe plac altora, sau oameni care intentionat fac lucruri care nu le plac altora, pentru a crea o imaginea puterii. Niciuna din cele doua pozitii nu este corecta. Oamenii puternici sunt amabili si le fac pe plac celor din jur atunci cand este potrivita aceasta atitudine, dar nu le este teama sa-si exprime punctul de vedere.

6. Le e teama sa-si asume riscuri calculate

Asumarea riscurilor calculate este total diferita de asumarea unor riscuri inutile si exagerate. Dar datorita puterii mentale, un individ poate sa analizeze riscurile si beneficiile si va evalua potentialele aspecte negative si cel mai rau scenariu posibil inainte de a actiona.

7. Se opresc in trecut

Acceptarea trecutului necesita putere, in special acceptarea lucrurilor invatate din experientele trecute – dar o persoana puternica poate evita sa-si impotmoleasca energia mentala in dezamagirile din trecut sau in fanteziile zilelor de glorie trecute. Ei isi investesc majoritatea energiei in crearea unor evenimente prezente si trecute optime.

8. Isi repeta greselile

Oamenii puternici nu isi repeta actiunile din nou si din nou, sperand ca vor obtine un efect mai bun data viitoare, ci isi asuma responsabilitatea pentru comportamentul din trecut si sunt dispusi sa invete din greseli. Studiile arata ca abilitatea de a reflecta intr-un mod productiv este unul din punctele forte ale executivilor si antreprenorilor de succes.

9. Ii deranjeaza succesul celorlalti

E nevoie de un caracter puternic pentru a fi cu adevarat bucuros si incantat de succesul celorlalti. Oamenii puternici au aceasta abilitate si nu devin gelosi atunci cand altii au succes.

10. Se dau batuti dupa ce esueaza

Fiecare esec este o sansa de imbunatatire. Chiar si cei mai mari antreprenori sunt dispusi sa admita ca eforturile lor initiale au adus multe esecuri. Oamenii puternici sunt dispusi sa esueze, atat timp cat experienta lor de invatare din fiecare esec ii poate aduce mai aproape de obiectivele lor.

11. Le e teama sa stea singuri

Oamenii puternici se bucura de timpul petrecut singuri si chiar il pretuiesc. Folosesc acest timp pentru a reflecta, a face planuri si a fi productivi. Mai important, ei nu depind de altii pentru a fi fericiti.

12. Considera ca lumea le datoreaza ceva

In special in situatia economica actuala, executivii si angajatii realizeaza ca lumea nu le datoreaza un salariu, un pachet de beneficii si o viata confortabila, indiferent de pregatire si educatie. Oamenii puternici sunt pregatiti sa munceasca si sa aiba succes pe propriile merite in oricare etapa a jocului.

13. Asteapta rezultate imediate

Indiferent daca este un plan de exercitii fizice, un regim nutritiv sau lansarea unei afaceri, oamenii puternici nu asteapta rezultate imediate. Ei isi folosesc energia si timpul in doze masurate si se bucura de fiecare eveniment important si de fiecare succes.


oamenii puternici
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005894 (s)