News Flash:

Lucrari de amenajare si modernizare la patru dintre centrele de asistenta sociala din Caransebes

15 August 2016
1287 Vizualizari | 0 Comentarii
centru asistenta
Patru dintre centrele de asistenta sociala din Caransebes aflate in subordinea Consiliului Judetean Caras-Severin vor oferi, pana la sfarsitul anului, conditii la standarde europene pentru toti beneficiarii, in aceste centre desfasurandu-se lucrari de amenajare si modernizare. 
'Am vizitat Centrele de asistenta sociala din municipiul Caransebes pe care Consiliul Judetean le are in administrare. (...) La nivelul CJ Caras-Severin exista Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului, la care se adauga inca patru institutii, toate in directa subordonare a Consiliului judetean. La nivelul Directiei de asistenta sociala se afla alte centre, unul dintre acestea fiind Complexul de servicii sociale Bunavestire, din Caransebes, unde se deruleaza o investitie importanta, cu sprijinul Ministerului Muncii, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, care se ridica la 7,6 milioane lei si care are termenul de finalizare la sfarsitul acestui an. Din ceea ce am vazut, o mare parte din lucrarile de executie este terminata. Imi doresc finalizarea acestor lucrari, pentru ca beneficiarii sa fie adusi din nou aici, avand in vedere conditiile foarte bune ce le vor fi oferite', a declarat presedintele CJ Caras-Severin, Silviu Hurduzeu, vineri, dupa ce a efectuat o vizita la toate aceste centre, pentru a evalua stadiul lucrarilor.
La Complexul de Servicii Sociale Bunavestire din Caransebes, potrivit organizarii noii cladiri, la parter se vor afla birourile, la etajele unu si doi vor sta copiii, iar la ultimul etaj vor fi persoanele varstnice cu dizabilitati. In aceeasi curte se vor regasi sala de mese si bucataria, spalatoria, depozitele si magaziile. Fiecare camera va avea grup sanitar propriu si va gazdui cel mult trei beneficiari. 
Cel de-al doilea obiectiv vizitat a fost Centrul Rezidential de Asistenta si Reintegrare Sociala pentru Persoane fara Adapost Caransebes, infiintat in anul 2008, singurul cu un asemenea profil din judetul Caras-Severin. De atunci, acest centru a fost tranzitat de peste 1.350 de persoane aflate in dificultate, in special pe parcursul iernii. 
'Investitia se afla intr-o faza finala si urmeaza sa gasim surse de finantare pentru dotarea ?atelierelor protejate', care au fost create pentru persoanele fara adapost', a afirmat Silviu Hurduzeu. 
La acest Centru, tot prin intermediul Ministerului Muncii, s-au derulat investitii de circa doua milioane lei. 
'Impreuna cu Episcopia Caransebesului vom accesa un proiect in vederea infiintarii de ateliere protejate, respectiv tamplarie, pictura pe lemn si croitorie. Ne dorim, totodata, si o sala pentru IT pentru beneficiarii centrului, dar si pentru persoane cu dizabilitati din intregul judet', explica Elena Amzoi, director general adjunct in cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Caras-Severin. 
La Centrul Rezidential de Asistenta si Reintegrare Sociala pentru Persoane fara Adapost Caransebes beneficiarii pot sta intre 24 de ore si sase luni, cu posibilitate de prelungire pentru inca jumatate de an. 
Un al treilea obiectiv vizitat este Complexul de Servicii Sociale 'Sfantul Vasile cel Mare', unde functioneaza doua centre, unul de tip afterschool pentru copii de gimnaziu, precum si un centru maternal pentru mama si copil, singurul din Caras-Severin. 
'Consiliul Judetean Caras-Severin si Episcopia Caransebesului sunt parteneri in acest proiect, unde functioneaza programul Mama si Copilul, iar la etajul al treilea al cladirii, tot prin Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, primim o finantare de aproximativ 1,5 milioane lei pentru modernizare, schimbarea acoperisului si infiintarea unei crese pentru copii cu varste intre zero si trei ani, o cresa care se va adresa copiilor proveniti din familii cu probleme sociale, familii dezorganizate sau monoparentale', a spus presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin. 
Si la Caminul pentru Persoane Varstnice 'Constantin si Elena' s-a derulat un proiect de modernizare si renovare, inceput in anul 2007, in valoare de circa patru milioane lei. In prezent in acest centru sunt institutionalizate 32 de persoane varstnice, iar capacitatea totala este de 50 de locuri. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1296 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005432 (s)