News Flash:

Sindicatul "Muntele" a suspendat negocierea contractului colectiv de munca la Complexul Energetic Hunedoara

15 August 2016
1073 Vizualizari | 0 Comentarii
Complexul Energetic Hunedoara
Sindicatul 'Muntele', reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), a suspendat vineri discutiile referitoare la contractul colectiv de munca (CCM), fiind nemultumit ca administratia nu poate garanta financiar respectarea drepturilor salariatilor negociate pana acum. 
'Am suspendat negocierea CCM intrucat in cadrul sedintei de negociere de astazi (vineri, n.r.), ni s-a prezentat un punct de vedere din partea casei de insolventa, care confirma temerea noastra ca nu exista resurse financiare pentru a sustine ceea ce am negociat pana in prezent. In aceste conditii nu cred ca mai este momentul sa continuam pierderea de timp, oamenii trebuie sa vina alaturi de noi si sa lupte impreuna cu noi pentru a asigura atat o protectie sociala pentru cei care urmeaza sa-si piarda locurile de munca, dar si finantare pentru bucata de activitate care va mai ramane din acest complex', a declarat presedintele Sindicatului 'Muntele', Petre Nica. 
Liderul sindical nu a exclus declansarea conflictului colectiv de munca la CEH si chiar a unei greve generale, dupa respectarea pasilor prevazuti de lege in asemenea situatii. 
Nica sustine ca si in conditiile in care ar fi reduse toate drepturile angajatilor, tot ar exista pierderi la CEH, motiv pentru care considera ca solutia redresarii economice trebuie analizata in alt context decat cel al salariilor. 
'In acest moment se prefigureaza o greva generala la nivelul complexului. Sper sa fie doar un demers care sa nu fie dus pana la capat si cei care guverneaza Romania sa inteleaga ca nu pe spatele muncitorilor si pe reducerea drepturilor salariale se poate salva complexul. Este demonstrat faptul ca daca taiem toate drepturile salariale ale celor 6.000 de angajati, complexul tot genereaza pierderi. Atunci cred ca altundeva este cheia', a explicat Petre Nica. 
Angajatii CEH nu mai au contract colectiv de munca din luna martie, cand a fost denuntat unilateral de administratorul judiciar, in conditiile in care compania intrase in procedura de insolventa. De altfel, de la 1 august, vechiul CCM a expirat de drept, negocierile pentru un nou document de acest fel fiind incepute in luna iulie. 
CEH este in procedura de insolventa, cu datorii de peste 1,5 miliarde lei, din care 1,2 miliarde lei reprezinta restante la bugetul de stat. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009408 (s)