News Flash:

Barbat retinut in Timis dupa ce a inselat 4.500 de persoane

12 August 2016
980 Vizualizari | 0 Comentarii
arestat2
Un barbat de 30 de ani a fost retinut de politisti, fiind acuzat ca a inselat 4.500 de persoane carora le-ar fi promis ca le va gasi locuri de munca in strainatate, prejudiciul ridicandu-se la circa 2,5 milioane de lei, transmite corepondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Timis, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice, sub coordonarea Parchetului de pe Langa Judecatoria Timisoara, au efectuat o perchezitie, joi, la sediul unei firme, al carei administrator ar fi comis mai multe inselaciuni cu locuri de munca in strainatate.
Conform sursei citate, in urma perchezitiilor, politistii au ridicat 4.500 de contracte de mediere, alte documente si inscrisuri, precum si medii informatice de stocare a datelor. Prejudiciul cauzat este estimat la 2.500.000 de lei.
„In fapt, in perioada martie – iunie a.c., banuitul, in varsta de 30 de ani, in calitate de administrator al unei societati comerciale, ar fi indus in eroare mai multe persoane interesate de obtinerea unui loc de munca in strainatate. Din cercetari a reiesit ca cel in cauza ar fi publicat anunturi in mediul virtual constand in recrutare de personal pentru diferite domenii de activitate, meserii ce urmau sa fie desfasurate in strainatate (Germania, Austria si Anglia), in urma carora persoanele vatamate s-ar fi prezentat la sediul societatilor pentru incheierea unui contract individual de munca cu angajatorii straini”, au transmis reprezentantii IPJ Timis.
Acestia au precizat ca la sediul societatii, persoanele achitau diferite sume de bani si semnau contracte de mediere si procese verbale de consultanta.
Administratorul firmei a fost retinut pentru 24 de ore si introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Timis.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006052 (s)