News Flash:

Lucian Mandruta a lansat la Timisoara volumul „Share!”

15 Februarie 2015
1294 Vizualizari | 0 Comentarii
Lucian Mindruta s-a aflat sambata la Timisoara pentru a lansa volumul „Share!”. Jurnalistul a vorbit despre fenomenul social media si despre modul in care acesta a influentat campania electorala prezidentiala de anul trecut. Accentul s-a pus pe strategiile online folosite de Klaus Iohannis si Victor Ponta. Totusi, acestia nu sunt singurii politicieni activi pe Facebook. Europarlamentarul de Timis Maria Grapini se afla printre ei, iar Mindruta crede ca aceasta a gasit cel mai bun mod de a deveni virala pe internet… agramatismul.
Volumul „Share!” are doua parti. Prima cuprinde o culegere de statusuri de pe Facebook, insotita de comentarii si analize. Toate sunt din perioada campaniei electorale, iar autorul explica de ce un anumit tip de continut a ajuns viral, iar prin acest lucru s-a ajuns la o mobilizare la vot nemaiintalnita din 1990. Cea de-a doua parte a cartii este dedicata eseurilor pe diferite teme, de la sfaturi pentru tineri, la religie sau sport.
La intalnirea de vineri, jurnalistul a purtat discutii cu cei prezenti si a declarat ca s-a bucurat sa-si revada fanii timisoreni.
„La Timisoara e misto, merita sa vii la lansare. Am vorbit despre ce s-a intamplat in campania electorala si mai ales despre ceea ce au crezut oamenii ca s-a intamplat. Am povestit exact ceea ce s-a intamplat pe pagina mea de Facebook intr-o luna de campanie civica, pentru ca nu as numi-o o campanie electorala. (…) Le-am povestit oamenilor cum functioneaza mecanismul Facebook, cum analizeaza algoritmul Facebook, ce postam noi si cum, in functie de cat de buni suntem, ne scoate in fata si ne pune pe newsfeed-urile altor prieteni”, a declarat Mindruta.
O buna parte din discutie s-a bazat si pe modul in care Klaus Iohannis si Victor Ponta s-au folosit de Facebook in perioada campaniei electorale. Totusi, cei doi nu sunt singurii politicieni activi pe retelele de socializare. Europarlamentarul de Timis Maria Grapini se afla in randul acestora, iar Mindruta considera ca presedintele PC Timis este expert in Facebook.
„Foloseste foarte bine Facebook, Maria Grapini! Spune alt politician care este mai citat decat ea! Nu, Maria Grapini a gasit o solutie de reach foarte buna. Agramatismul a facut-o pe ea celebra. Bravo ei! Nu trebuie sa fie totul perfect pe Facebook. Cateodata imperfectiunile, greselile te propulseaza in fata. (…) Nu imi dau seama daca o face voit. S-ar putea sa fie o strategie de comunicare, dar, oricum, rezultatul este bun. Oamenii o citeaza. Rad de ea, dar si de mine rad. Asta e! Trebuie sa-ti asumi. Pe Facebook nu poti sa fii viral daca oamenii nu rad de tine, nu-si bat joc de tine. Asta le place lor sa faca”, a spus jurnalistul.

lucian mindruta timisoara volumul share
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006548 (s)