News Flash:

Liber la distractie! Toate partiile din statiunile hunedorene Straja, Parang si Rausor sunt deschise

21 Ianuarie 2017
1026 Vizualizari | 0 Comentarii
partie copii1
Toate partiile de schi din statiunile montane Straja, Parang si Rausor sunt deschise pentru iubitorii sporturilor de iarna, stratul de zapada fiind cuprins intre 50 si 70 de centimetri, a declarat vineri, pentru AGERPRES, seful Serviciului Public Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. 
De asemenea, in masivele Retezat si Parang sunt conditii foarte bune pentru practicarea schiului de tura, in special pe vai, unde zapada acumulata permite practicarea acestui sport. 
"Partiile de schi din toate statiunile au fost pregatite si se prezinta in conditii foarte bune. In statiunea Parang, stratul de zapada pe partii este cuprins intre 60 si 70 de centimetri, in statiunea Straja zapada masoara o jumatate de metru, iar in statiunea Rausor, 40-50 de centimetri. Toate instalatiile de transport pe cablu sunt functionale", a precizat Bodean. 
Seful Salvamont Hunedoara a mentionat ca in minivacanta de patru zile care va incepe la acest sfarsit de saptamana sunt asteptati la munte foarte multi turisti. O parte dintre acestia si-au anuntat intentia de a practica schiul de tura in Retezat si Parang. 
"Zapada este buna, mare. In Retezat, cea mai cautata este Valea Stanisoarei pentru ca are putina zona cu padure si mult loc deschis pentru schi. Acolo si pe Valea Pietrele s-au format niste partii minunate pentru schi. In Parang se merge bine pe schi de tura pana pe Varful Parangu Mic, aproape de Varful Carja. In Straja, se poate merge pana pe Varful Mutu, de la partie in sus spre varf", a explicat seful Salvamont Hunedoara. 
Salvamontistii vor asigura servicii de permanenta in Straja, Parang, Rausor si la Cabana Pietrele. 
Jandarmii montani au anuntat ca vor fi prezenti in toate statiunile montane si pe traseele turistice din judetul Hunedoara cu un efectiv de peste 100 de militari, in perioada 21-24 ianuarie. 
"In aceasta perioada, in care se asteapta un aflux mai mare de turisti, jandarmii montani sunt pregatiti sa acorde sprijin celor aflati in dificultate si sa intervina atunci cand situatia o va impune, precum si in cazul constatarii unor incalcari ale normelor legale in vigoare. Jandarmii montani recomanda turistilor sa se echipeze corespunzator si sa nu tulbure ordinea publica", a precizat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Hunedoara, Nicolae Raducu. 
Jandarmii montani le recomanda turistilor sa utilizeze partiile de schi doar in scopul pentru care acestea au fost amenajate si sa nu se aventureze pe partii neamenajate sau in afara domeniului schiabil. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005054 (s)