News Flash:

Medicii, in alerta! Numarul virozelor, in crestere in Hunedoara

20 Ianuarie 2017
1101 Vizualizari | 0 Comentarii
raceala
Un barbat a fost internat in sectia de boli contagioase a Spitalului Judetean de Urgenta Deva cu suspiciune de gripa, fiind primul astfel de caz inregistrat in acest sezon rece, a declarat joi, pentru AGERPRES, medicul sef al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birau. 
'Este vorba despre un barbat de varsta a treia. A fost internat la Spitalul Judetean din Deva cu suspiciune de gripa. Bolnavul se simte bine', a precizat dr. Birau. 
Medicul sef al DSP Hunedoara a mentionat ca toate sectiile de boli infectioase ale spitalelor din judet au asigurat tratamentul antiviral necesar in situatia aparitiei unor cazuri de gripa. 
In ceea ce priveste infectiile acute respiratorii, datele statistice ale DSP Hunedoara arata ca numarul bolnavilor a ajuns la 1.429 de persoane, ceea ce reprezinta o crestere cu circa 25%, comparativ cu saptamana trecuta. Din totalul cazurilor, 611 bolnavi au fost diagnosticati cu pneumonie, iar unul cu gripa.
Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul persoanelor care sufera de infectii acute respiratorii aproape s-a dublat, in 2015 fiind diagnosticate cu aceasta boala 793 de persoane. 
Medicii de familie din judetul Hunedoara au utilizat toate cele 10.600 de doze gratuite de vaccin antigripal pe care le-au primit de la Ministerul Sanatatii. De aceea, DSP Hunedoara a solicitat o suplimentare a numarului de vaccinuri cu inca 5.000 de doze. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1509 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005063 (s)