News Flash:

Intervenții finanțate din banii europeni

La Spitalul Județean Timișoara s-au făcut 200 de operații gratuite

24 Mai 2023
238 Vizualizari | 0 Comentarii

Conducerea Spitalului JudeÈ›ean TimiÈ™oara a dezvăluit că, cu ajutorul a două milioane de euro din fonduri europene, în cadrul Clinicii Chirurgie III, s-au efectuat 200 de operaÈ›ii gratuite È™i peste 3000 de consultaÈ›ii pentru depistarea afecÈ›iunilor grave, inclusiv cancerele. Aceste activități au fost posibile prin intermediul unui proiect finanÈ›at de Programul Interreg România-Ungaria, în parteneriat cu Universitatea din Szeged. Proiectul a implicat furnizarea de servicii medicale de calitate, gratuite, în mai multe specialități chirurgicale, cum ar fi chirurgia generală, ginecologia È™i chirurgia oro-maxilo-facială.

Proiectul, denumit "Îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite prin idei româno-ungare chirurgicale inovative", a avut ca scop oferirea accesului populaÈ›iei din zona transfrontalieră la consultaÈ›ii de depistare precoce È™i management multidisciplinar al diferitelor forme de cancer, precum È™i la proceduri chirurgicale complexe È™i intervenÈ›ii minim invazive, laparoscopice È™i robotice.

Până în prezent, în cadrul acestui proiect, s-au realizat peste 200 de intervenÈ›ii chirurgicale gratuite pentru pacienÈ›i cu afecÈ›iuni neoplazice în sfera hepato-bilio-pancreatică, ginecologică È™i a tractului digestiv. Gratuitatea acestor intervenÈ›ii se referă la achiziÈ›ionarea de echipamente performante È™i instrumente de unică folosință necesare pentru a efectua operaÈ›iile într-o manieră cât mai favorabilă pacienÈ›ilor, prin abordări minim invazive, laparoscopice È™i robotice. De asemenea, persoanele neasigurate au putut beneficia de aceste servicii medicale. În plus, au fost realizate peste 3000 de consultaÈ›ii pentru depistarea È™i managementul multidisciplinar al cancerelor din sfera digestivă, ginecologică È™i oro-maxilo-facială.

Potrivit medicilor, multe dintre aceste consultaÈ›ii au implicat reuniunea unei comisii oncologice cu scopul de a analiza datele pacienÈ›ilor suspectaÈ›i sau diagnosticaÈ›i cu cancer È™i de a elabora un plan personalizat de tratament. Proiectul este încă în desfășurare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005611 (s)