News Flash:

Despre afaceri timișene și Timișoara 2023 în Portugalia

Președintele CCIA Timiș, Florica CHIRIȚĂ participă la un Forum de Afaceri și întâlniri B2B la Porto

24 Mai 2023
251 Vizualizari | 0 Comentarii

În această săptămână, o delegație de afaceri din Timiș, condusă de Președintele CCIA Timiș, Florica CHIRIȚĂ, se află în Portugalia pentru a participa la un Forum de Afaceri și la întâlniri B2B în orașul Porto. Acesta este un oraș înfrățit cu Timișoara și reprezintă principalul centru industrial al țării, al doilea ca importanță după Lisabona.

Pe 22 mai, delegația timișeană a participat la un eveniment de promovare a capitalei culturale europene, Timișoara, care a fost susținut de Primarul Dominic FRITZ. La eveniment au fost prezenți E.S. Ioana Bivolaru, Ambasadorul României în Portugalia, Consilierul Economic și Comercial Adela Fedorca, Directorul General al Asociației Antreprenorilor Portughezi (AEP) și Consul Onorific al României la Porto, Paolo Vaz, Directorul Institutului Cultural Român din Lisabona, Dinu Gîndu, precum și reprezentanți ai administrației, mediului cultural-artistic și comunității de afaceri din regiunea Porto. Delegația română a inclus și pe Ștefan Voinea, Director Adjunct al Direcției de Relații Externe a Camerei de Comerț și Industrie a României. Evenimentul de prezentare s-a încheiat cu un moment artistic extraordinar susținut de Romanian Chamber Orchestra.

Forumul de Afaceri care a avut loc a adunat peste 25 de companii din Regiunea Porto, care activează în domeniile de interes pentru oamenii de afaceri din Timișoara, precum industria alimentară, agricultura, sectorul medical, HoReCa, comerțul și serviciile. Fiecare companie timișeană a avut 3-4 parteneri de discuție în cadrul forumului.

La deschiderea Forumului, Președintele CCIAT a prezentat principalele indicatori economico-sociali ai Județului Timiș și poziția sa onorabilă în contextul național. De asemenea, s-a subliniat eficiența parteneriatului dintre cele două organizații camerale, care a dus la stabilirea de contacte comerciale bilaterale în cadrul evenimentelor economice organizate atât la Porto, cât și la Timișoara.

„În numele delegației timișene cât și în nume personal să vă salut și să îmi exprim deosebita plăcere de a reveni în acest frumos oraș, de a revedea oameni dragi și colaboratori apropiați care acum 5 ani ne-au primit cu brațele deschise, punând împreună piatra de temelie a unui parteneriat interinstituțional viabil și al unei relații profesionale de lungă durată, ce au condus la aprofundarea relațiilor economice și la interacțiuni între comunitățile de afaceri din țările și regiunile noastre. Iată că astăzi suntem din nou împreună la un eveniment ce reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea relaţiilor dintre județul Timiș și Regiunea Porto, un eveniment ce oferă noi perspective de fructificare a oportunităţilor de afaceri din cele două regiuni”.

Concluziile finale ale Forumului au fost prezentate de către primarii celor două orașe, de Ambasadorul României în Portugalia, Directorul General al AEP și Președintele CCIAT.

Misiunea economică a delegației timișene în Portugalia a fost organizată de CCIAT și AEP, cu implicarea Camerei de Comerț și Industrie a României. Aceasta a fost o acțiune în conformitate cu Acordul de Colaborare semnat între CCIA Timiș și Asociația Antreprenorilor Portughezi la Porto, în aprilie 2018, în timpul semnării acordului de înfrățire între orașele Porto și Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004858 (s)