News Flash:

Jocul MORTAL ”Balena albastra” ajunge in comisia SRI

2 Aprilie 2017
1055 Vizualizari | 0 Comentarii
balena albastra
Senatorul liberal Cristian Chirtes a anuntat ca jocul ”Balena albastra”, care a facut tot mai multi adolescenti din estul Europei sa se sinucida, va fi discutat saptamana viitoare in Comisia de control al SRI.
”SRI e singurul organism care poate sa actioneze asupra lor (...) Marti sau miercuri, in Comisia de control asupra activitatii SRI, probabil vom ridica si aceasta problema, pentru ca SRI este singurul organism abilitat sa controleze aceste atacuri cibernetice, acesta e rolul SRI, si daca exista vreo posibilitate sa identifice modalitatea de propagare”, a declarat Cristian Chirtes, citat de gandul.info. Totodata, senatorul a precizat ca el nu cunoaste detalii despre acest joc.
Jocul ”Balena albastra” presupune 50 de ”sarcini” zilnice, dintre care ultima este sinuciderea. Sute de adolescenti din Rusia s-au sinucis dupa ce au jucat ”Balena albastra”, iar in ultimele saptamani jocul a patruns si in Romania, unde se presupune ca este cauza mai multor accidente.
Psihologii spun ca motivele care il duc pe copil la astfel de gesturi extreme ascund nevoia de a apartine unui grup, simtind impulsul de a face gesturi periculoase pentru a primi admiratie. Specialistii sustin ca perioada preadolescentina si cea adolescentina reprezinta momentul in care copilul este tentat sa participe la astfel de jocuri.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008371 (s)