News Flash:

Iohannis: Da, eu imi doresc un guvern PNL. Optiunea mea pentru premier este Catalin Predoiu

23 Ianuarie 2015
1571 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca isi doreste un guvern PNL, cu care sa se simta confortabil si sa puna in aplicare viziunea sa pe zece ani, precizand ca relatia cu guvernul actual este una institutionala, normala.
”Da, eu imi doresc un Guvern PNL. Nu fac niciun secret din asta”, a spus Iohannis, la Realitatea TV, precizand ca ”una este ce avem acum, colaboram institutional, alta este daca va fi un guvern, acum sau dupa 2016, cu cat mai repede cu atat mai bine”.
El a mai spus ca isi doreste ”un Guvern cu care se simte confortabil, cu care, daca merge la Bruxeles, sa spuna: Domnule presedinte, Guvernul meu si cu mine..”.
Despre relatia cu actualul Guvern condus de Victor Ponta, presedintele a precizat ca are o relatie institutionala, normala. ”Acest Guvern a fost aici, cand am devenit presedinte, nici nu i-am ales nici nu ii resping. Institutional, nu e treaba presedintelui, dar cu acest guvern nu vad cum sa pun in practica viziunea mea pe zece ani pentru Romania”, a spus Iohannis.
El a continuat: ”Eu imi doresc un guvern PNL, dar trebuie sa vedem cum, ce mi-as dori, varianta optimala, si ce se poate”, adaugand ca presedintele nu poate schimba Guvernul.
”Acum nu avem alegeri, dar este posibil, am spus-o si inainte de alegeri, si toata lumea a observat ca vor incepe miscari in Parlament. Se vor forma noi grupuri. Acest lucru se intampla, lucrurile se intampla in Parlament. Este posibil, pe parcursul acestui an, sa fie miscari intre partide, sa se scimbe majoritatea, si este normal, cand actuala Opozitie vine cu o motiune de ceznura si schimba guvernul. Asa functioneaza democratia, este normal, este natural, si atunci vom avea alt guvern”, a mai spus Iohannis. 
Iohannis a precizat, referitor la relatia sa cu premierul Victor Ponta, ca a urmarit in media, in general, si a observat ca ”oamenii trateaza chestiunea de multe ori foarte simplist”.
”Eu propun altfel de politica, fara scandaluri, show-uri televizate intre presedinte si premier, nu o sa ma vedeti acuzandu-l pe premier pentru ceva ce a facut sau tragandu-l de urechi, vorbind mai colocvial. Nu asa se face politica. Am spus de atunci ca voi colabora institutional. Presedintele nu este ales sa distreze oamenii, sa poarte discutia politica intr-o zona in care nu are ce cauta”, a comentat Iohannis.
Seful statului a mentionat ca l-a invitat din prima zi pe premierul Ponta, si au avut o discutie corecta, dupa care au avut mai multe intalniri, pe probleme concrete, de guvernare, de principiu, sau politica externa.
”Mi se pare absolut normal ca premierul si presedintele sa discute cum se pot rezolva problemele Romaniei. Mi se pare anormal, contraproductiv, ca presedintele si premierul sa nu vorbeasca despre problemele Romaniei”, a spus presedintele.
El a continuat: ”Asta nu inseamna ca nu imi doresc un guvern cu care lucrez fiindca avem aceleasi principii, fiindca avem acelasi mod de a vedea lucrurile” si a amintit ca in vara lui 2014, a pornit la un proiect pentru Romania, impreuna cu colegii din PNL, pentru urmatorii 10 ani.
”Pentru asta, este nevoie de un alt guvern, pentru asta, este nevoie de un guvern cu care lucrez, impreuna,  pe aceleasi  principii, pe aceeasi planificare, un guvern care vine cu un program de guvernare care se bazeaza in esenta pe lucrurile cu care am venit in fata alegatorilor si cu care am castigat alegerile”, a mai mentionat Klaus Iohannis.
Iohannis: Optiunea mea pentru premier este Catalin Predoiu, aceasta este alegerea PNL
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Realitatea TV, intrebat daca are un nume de premier, in cazul in care PNL ar prelua guvernarea, ca optiunea sa este Catalin Predoiu, pentru ca acesta este premierul desemnat in urma fuziunii celor doua partide, PNL si PDL.
”Cu siguranta, optiunea mea este cea pe care am mentionat-o din vara, incoace. Catalin Predoiu este premierul desemnat, in continuare, din partea PNL. Domnul Predoiu conduce o echipa a PNL, care lucreaza la programul de guvernare si stiu ca il armonizeaza cu programul pe care l-am prezentat eu in campania electorala. Aceste lucruri sunt arhicunoscute, nu vad niciun motiv pentru care, acum, dupa ce am castigat alegerile, sa spun altceva”, a precizat Klaus Iohannis.
El a mentionat ca aceasta a fost constructia gandita in momentul fuziunii  PNL cu PDL.
Intrebat cu cine ar colabora mai bine intre Victor Ponta si Catalin Predoiu, Klaus Iohannis a declarat: ”Evident, cu Catalin Predoiu” si a adaugat: ”Nu am spus Catalin Predoiu ca imi este mai simpatic, ca si om, fiindca aceasta este alegerea PNL. Sa nu intelegem lucrurile intr-o nota gresita, eu nu fac politica pentru persoane, nu fac politica pentru un anumit interes, eu fac politica pentru Romania, si atat”.
El a mentionat ca ”daca spune ca isi doreste guvernul sau, in ghilimele, PNL, si-l doreste pentru ca atunci poate face mai mult pentru Romania, si nu pentru ca vrea neaparat ca anumite persoane sa ajunga pe anumite functii”.
Despre evolutia fuziunii dintre PNL si PDL, presedintele Iohannis a spus: ”Foarte bine se desfasoara. Este in grafic si functioneaza”.
”In acelasi timp, nu pot sa nu constat ca multi din cei care ne-au spus de la inceput ca nu se va face fuziunea, acum s-a facut, si spun ca nu functioneaza. Iata ca functioneaza, fiindca aceasta fuziune am facut-o pentru a crea un partid puternic de centru-dreapta, care sa conduca Romania. Nu am facut-o pentru ca X, sau Y sau Z sa primeasca o sinecura, sau un post pentru cineva”, a mai spus Iohannis.
Presedintele a explicat ca actuala situatia este legata de rezultatul alegerilor din 2012, pentru ca atunci s-a prezentat o configuratie si arhitectura politica care arata intr-un fel, si acum arata in alt fel. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004732 (s)