News Flash:

Dosarul Flota, in care Traian Basescu era acuzat de abuz in serviciu, fals intelectual si delapidare, CLASAT de procurorii anticoruptie

22 Ianuarie 2015
1173 Vizualizari | 0 Comentarii
Procurorii anticoruptie au decis clasarea dosarului Flota, in care fostul presedinte Traian Basescu era acuzat de abuz in serviciu, fals intelectual si delapidare, "intrucat faptele nu exista", se arata intr-un raspuns al DNA la solicitarea MEDIAFAX.
Decizia de clasare a dosarului a fost luata miercuri de Directia Nationala Anticoruptie (DNA).
Conform sursei citate, infractiunea de abuz in serviciu, de care era acuzat Traian Basescu, nu exista, deoarece prin exercitarea functiilor de decizie in cadrul Ministerului Transporturilor in perioada 1990-1992 si 1996-2000, Basescu nu a produs si nu a determinat producerea vreunui prejudiciu in patrimoniul CNM Petromin SA Constanta. Procurorii explica acest lucru prin faptul ca navele care fac obiectul dosarului au fost vandute in baza aprobarilor legale date de Fondul Proprietatii de Stat (FPS) - actionarul majoritar al CNM Petromin SA in cadrul procesului de privatizare initiat de Guvernul Romaniei.
"Cele 16 nave aflate in contracte de management cu grupul Klaveness au ramas in proprietatea CNM Petromin SA (cu drept de dispozitie asupra lor) pana in 1999-2000, cand acestea au fost vandute la licitatie. Sumele realizate din vanzarea celor 16 nave au fost in cuantum de 63.134.735 USD. Decizia vanzarii navelor nu a apartinut Ministerului Transporturilor, ci a apartinut FPS si AGA a CNM Petromin SA, intrucat FPS si nu Ministerul Transporturilor erau actionarul majoritar al CNM Petromin SA", arata DNA, in raspunsul la solicitarea MEDIAFAX.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005571 (s)