News Flash:

Fostul ministru Cristian David, arestat preventiv

22 Ianuarie 2015
1344 Vizualizari | 0 Comentarii
Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis cererea DNA de arestare preventiva pentru 30 de zile a fostului ministru al Internelor Cristian David, acuzat de luare de mita.
Decizia nu este definitiva.
Potrivit DNA, Cristian David ar fi pretins in 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro de la un denuntator, prin intermediar, pentru a-si exercita atributiile de indrumare si coordonare a activitatii prefectilor intr-o modalitate care sa asigure emiterea de catre Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat in intravilanul municipiului Buzau.
"Referitor la suma de 500.000 euro pentru interventia efectuata de ministrul de Interne, Cristian David, pe langa prefectul judetului Buzau, Bigiu Cristinel, suma a fost remisa personal de Mladin prin intermediul sefului de cabinet. La o intalnire ulterioara, Mladin Adrian l-a intrebat pe David Cristian daca a fost in regula, acesta a raspuns afirmativ, singura observatie fiind cu privire la suma de bani ca 'Era mai bine daca erau in lei'", au retinut procurorii.
Din probele procurorilor reiese ca, in 2007, Adrian Mladin, fiind mandatat de Viorica Stirbulescu sa indeplineasca formalitatile necesare in vederea revendicarii suprafetelor de teren de 15 ha, situate in orasul Buzau, si avand in vedere tergiversarea solutionarii dosarului de revendicare, acesta a luat legatura cu "seful de cabinet al Ministrului de Interne", pentru a-l pune in legatura cu prefectul Cristinel Bigiu. Acesta i-ar fi comunicat ca nu il cunoaste pe prefect, dar ca, in acest sens, va vorbi cu ministrul Cristian David.
DNA sustine ca acest lucru s-a si intamplat, iar Adrian Mladin s-a prezentat la Prefectura Buzau, luand legatura cu Bigiu, care i-ar fi explicat situatia si i-a inmanat copii de pe documentele in cauza.
"Acesta din urma i-a spus ca este vorba de o speta dificila si, avand in vedere ca amplasamentul se afla in intravilanul orasului Buzau, sunt multe persoane care 'se bat pe el'. (...) Intelegand sensul cuvintelor si pentru a lamuri toate aspectele ce decurgeau din acestea, Mladin i-a solicitat lui Bigiu o intalnire privata. Aceasta a avut loc intr-o cafenea din Buzau, ocazie cu care i-a fost prezentat Gheorghe Doloiu ca fiind persoana de contact pe viitor pentru rezolvarea tuturor aspectelor. In aceeasi locatie au avut loc mai multe intalniri cu cele doua persoane, iar in urma discutiilor purtate Bigiu i-a pretins suma de 1.000.000 euro, avand in vedere 'locatia' si existenta mai multor 'persoane decidente' ", se mai spune in documentele DNA.
In acelasi dosar a fost pus sub urmarire penala si omul de afaceri Gheorghe Doloiu, presedintele Consiliului de Administratie al societatii Legume Fructe SA din Buzau.
AGERPRES.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006930 (s)