News Flash:

Ingrediente care te ajuta sa scapi de mucegaiul din casa

2 Mai 2018
1075 Vizualizari | 0 Comentarii
mucegai

Mucegaiul din locuinta, pe langa faptul ca este o problema extrem de suparatoare, se poate transforma si intr-o problema de sanatate pentru membrii familiei tale. Asta deoarece mucegaiul este, de fapt, o ciuperca ce se dezvolta si se raspandeste in locurile intunecoase din casa ta, acolo unde umiditatea este destul de mare.
Alergiile, afectiunile respiratorii, astmul, durerile de cap si chiar depresia sunt doar cateva din afectiunile care pot fi cauzate de mucegaiul care se dezvolta in locuinte. Prezenta sporilor de mucegai si contactul cu acestia pot cauza iritatii si diferite reactiile alergice, iar unele mucegaiuri elibereaza toxine care pot afecta grav sistemul nervos. Expunerea prelungita la acest tip de ciuperca poate duce la tulburari neurocognitive, probleme de vedere si boli gastrointestinale ori renale sau pot cauza chiar si probleme articulare si musculare.

In cazul in care vreti sa scapati definitiv de mucegai, insa nu vreti sa o faceti prin intermediul produselor chimice, avem pentru dumneavoastra o solutie mai simpla, naturala si extrem de eficienta in lupta cu acest musafir nepoftit din casa dumneavoastra. Tot ce trebuie sa faceti este sa respectati reteta si pasii de mai jos.

Ingrediente reteta naturala anti-mucegai:
otet de mere – 100 de ml
apa – 100 de ml
apa oxigenata – 10 ml
bicarbonat – doua linguri
zeama de lamaie

Cum se prepara solutia naturala anti-mucegai:
Amestecati otetul de mere, apa, apa oxigenata bicarbonatul si zeama de la lamaie intr-un vas. Pentru a putea aplica solutia pe peretii afectati, puneti compozitia intr-in recipient cu pulverizator.
Pulverizati din abundenta amestecul peste zonele acoperite de mucegai. Dupa ce solutia a actionat trei – patru ore, puteti sterge peretele cu ajutorul unei carpe.

Atentie mare, insa: nu uitati sa deschideti geamurile pentru ca aerul sa poata circula. Daca vreti sa va protejati de sporii de mucegai puteti purta in timp ce actionati o masca de protectie. In acest fel nu veti fi supusa riscului de a inhala spori de mucegai. Totodata, puteti chiar sa purtati manusi de protectie, pentru a nu intra in contact direct cu zonele contaminate.


mucegaiul ingrediente otet mere apa oxigenata bicarbonat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004742 (s)