News Flash:

Ultimele pregatiri pentru Festivalul International JazzTM 2018, la Timisoara

1 Mai 2018
918 Vizualizari | 0 Comentarii
jazztm ev

Festivalul International JazzTm 2018 isi va extinde aria de desfasurare din aceasta a VI-a editie, care va avea loc intre 29 iunie - 1 iulie, in Timisoara, pe inca o strada pietonala ultracentrala, unde se va amplasa scena Spoken Word, pentru a activa cat mai multe centre urbane in proiectul Timisoara Capitala Europeana Culturala 2021. 

Noua scena a JazzTm, de pe "Strada Fara Nume", actuala Petre Tutea, impreuna cu scenele deja cunoscute din Piata Victoriei, Parcul Civic si Parcul Castelului Huniade vor energiza centrul orasului pentru trei zile. 

"Spoken Word este o arta a spectacolului bazata pe cuvinte, o arta orala care se concentreaza asupra esteticii, a intonarii si a inflexiunii vocii. Aceasta include orice fel de poezie recitata cu voce tare, inclusiv hip-hop, poezie de jazz, slam, recitari poetice traditionale, comedie si monologuri", transmit organizatorii JazzTM intr-un comunicat remis, luni, AGERPRES. 

Scopul JazzTM este sa aduca la Timisoara talente proaspat descoperite de pe scena londoneza si sa dezvolte scena nationala, iar anul acesta, "Strada Fara Nume" va gazdui grupul Tongue Fu, un experiment zgomotos in literatura vie, muzica si improvizatie. 

Creat si gazduit de Chris Redmond alaturi de Patrick Davey, Dave O'Brian si Jon Cox, cu o reputatie de cel mai important artist de "spoken word" (cuvant vorbit) din Marea Britanie, Tongue Fu invita poeti extraordinari, comedianti, povestitori si rapperi sa-si asume riscuri prin redarea materialelor live alaturi de muzicieni care improvizeaza coloana sonora pentru a-i acompania, traversand mai multe genuri muzicale. 

Poetii care vor urca pe scena JazzTM in 2018 sunt Vanessa Kisuule (scriitoare si interpreta din Bristol, castigatoare a peste 10 titluri de slam, printre care Farrago Schools Out Slam, Bang Said the Gun Award, Rivals Poetry, Slam Next Generation, Slambassadors, South West Hammer, Tongue Slam, The Roundhouse Slam, Tongue National Slam si Nuoryican Poetry Slam din New York), Zia Ahmed (Young Poet Laureate, London 2015 - 2016), Dizraeli (rapper multiplu premiat, compozitor si cantaret inspirat de hip hop si ritmuri folk), Amy Leon (poeta, muzician si educator, cu reprezentatii frecvente in toata lumea si o serie de turnee in New York, Marea Britanie si Europa in colaborare cu BBC, Roundhouse si Amnesty International). Ea imbina muzica si poezia prin spectacole puternice, concentrandu-se asupra inegalitatii sociale, celebrarea dragostei si ceea ce inseamna sa fii femeie. 

Programul JazzTM 2018 incepe vineri, 29 iunie, in Piata Victoriei, de la ora 20,00, cu Trompetre, urmat de Maisha si The Cinematic Orchestra, Nocturnal Jams, Armies / Aethernativ si Paper Jam / D'arc. Sambata, 30 iunie, pe "Strada Fara Nume", de la ora 10,30, se desfasoara Spoken Word, iar dupa-amiaza, de la ora 17,00, in Parcul Civic evolueaza Murnau si B.A.U., simultan cu un program ce se desfasoara in Piata Castelului, sustinut de Bega Blues Band si John Beasley presents MONK'estra. De la ora 20,00, JazzTM se muta in Piata Victoriei, unde vor urca pe scena Krisper, Kurt Rosenwinkel's CAIPI, urmati de R+R=NOW (Robert Glasper, Terrace Martin, Christian Scott aTunde Adjuah, Derrick Hodge, Taylor McFerrin, Justin Tyson). Nocturnal Jams va fi intretinut de la miezul noptii de Murnau / Aethernativ si The Jam Community / D'arc. 

Duminica, 1 iulie, de la ora 10,30, pe "Strada Fara Nume" isi vor incheia programul Spoken Word (Tongue Fu / Vanessa Kisuule / Zia Ahmed / Dizraeli / Amy Leon), iar de la ora 17,00, in Parcul Civic evolueaza Voyager II si Baris Demirel, simultan cu programul din Parcul Castelului, unde sustin concerte Antal Gabor Trio si Sorin Zlat Trio. 

De la ora 20,00, pe scena din Piata Victoriei sustin concerte The Jam Community, Bachar Mar Khalife si Gregory Porter. 

Accesul este gratuit, festivalul JazzTM fiind o coproductie a Primariei Municipiului Timisoara si festivalul PLAI. 

Precedentele editii ale JazzTM au adus la Timisoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray si Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, Anoushka Shankar, Dianne Reeves, Liv Warfield w/ Prince's NPG Hornz, The Ruff Pack, Marcus Miller, DeeDee Bridgewater, Dhafer Youssef, Imany, Jacob Collier, BadBadNotGood, The Chick Corea Elektric Band, Miles Mosley x The West Coast Get Down, Christian Scott aTunde Adjuah si Monty Alexander, o parte dintre acestia in premiera in Romania. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005685 (s)