News Flash:

Gripa a ucis 8 persoane in prima saptamana din februarie

12 Februarie 2016
1132 Vizualizari | 0 Comentarii
gripa aviara1
Opt persoane au murit din cauza gripei in prima saptamana din februarie, potrivit datelor comunicate de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).
La Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) au fost comunicate, in saptamana 1 - 7 februarie, opt decese datorate virusului gripal AH1 si a infectiilor respiratorii severe. Acestea s-au inregistrat fie la varste extreme (copil in varsta de o luna), fie la persoane care aveau conditii medicale pre-existente si care nu erau vaccinate gripal.
Numarul total de decese cu virus AH1 este de noua, potrivit CNSCBT.
Activitatea gripala evolueaza cu intensitate medie, in focare locale (Bucuresti), dar sunt si cazuri sporadice in unele judete, morbiditatea prin infectii respiratorii acute fiind mai crescuta decat in saptamana precedenta, dar incadrandu-se in intervalul asteptat.
La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica neconfirmata, IACRS si pneumonii) a fost de 91.127, cu 14.5% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent, cand au fost 106.551, si cu 1.7% mai mare fata de cel inregistrat in saptamana precedenta (89.591).
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007462 (s)