News Flash:

Pus la zid in mediul online, Liviu Dragnea vine cu explicatii privind "legea defaimarii"

11 Februarie 2016
1151 Vizualizari | 0 Comentarii
Liviu Dragnea0
Dupa ce au aparut critici numeroase referitoare la Legea Defaimarii, contestatarii legii spunand ca acest proiect ar urma sa ingradeasca libertatea de exprimare, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a revenit cu explicatii si a sustinut ca legea doar completeaza legislatia deja existenta in domeniul sanctionarii discriminarii, fara a supra-reglementa acest aspect.
"Cateva precizari legate de legislatia referitoare la toleranta. Noua lege a tolerantei vine in completarea ordonantei privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare. Ea nu anuleaza aceasta lege si nici nu supra-reglementeaza domeniul drepturilor. Astfel, legislatia nu doar permite, ci si garanteaza libertatea de exprimare. Ordonanta, pe care – repet - noua lege nu o anuleaza, garanteaza dreptul la libertatea de gandire, constiinta si religie, precum si dreptul la opinie si exprimare. Articolul 2, alineatul 8 stipuleaza ca prevederile ordonantei (care au efect si asupra celorlalte reglementari avand acelasi obiect) nu pot fi interpretate in sensul restrangerii dreptului la libera exprimare, opinie si la informatie. Deci, liber la criticat politicieni si oameni de afaceri! Totusi, pentru a nu exista nici un fel de suspiciuni, discriminarea pe baza apartenentei politice si a averii a fost eliminata din textul legii, asa cum a fost el adoptat de comisiile de la Senat.
Repet, legea tolerantei este complementara ordonantei privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare. Articolul 2, alineatul 10 din aceasta ordonanta stipuleaza ca eliminarea formelor de discriminare se realizeaza prin prevenirea oricaror fapte de discriminare, prin instituirea unor masuri speciale, inclusiv a unor masuri afirmative, in vederea protectiei persoanelor defavorizate care nu se bucura de egalitatea sanselor. Legea tolerantei insituie aceste masuri pozitive pentru protejarea demnitatii. Astfel, cadrele didactice, ca si institutiile din administratia publica vor promova demnitatea umana si toleranta. De asemenea, mijloacele de comunicare publice (televiziunea publica, Radio Romania si Agerpres) vor include programe pentru promovarea tolerantei fata de diferentele de grup in cuantum de minim 1% din totalul timpului de transmisie. Legea nu instituie nici un fel de obligatii pentru institutiile private de presa si nici pentru detinatorii de conturi pe retelele sociale online", a scris Dragnea pe Facebook.

critici legea defaimarii liviu dragnea explicatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005295 (s)