News Flash:

Fructele care trateaza eficient constipatia, gastrita, tusea, previn osteoporoza si va scapa de kilogramele in plus

1 Martie 2016
17314 Vizualizari | 0 Comentarii
constip
Smochinele sunt foarte gustoase si folositoare in curele de slabit gratie continutului de acizi grasi omega 3 si omega 6 care accelereaza mobilizarea grasimilor din tesutul adipos. Totodata, acestea sunt foarte sarace in calorii,glucide si lipide, in ciuda gustului delicios si dulce pe care il au.

Cea mai utilizata proprietate a smochinelor, de-a lungul timpului, a fost cealaxativa. Preparate in diverse feluri, smochinele combat eficient constipatia.
Prin continutul ridicat de calciu si fosfor, de doua ori mai mult decat laptele, consumul de smochine poate preveni osteoporoza, fiind util copiilor aflati in perioada de crestere precum si tuturor persoanelor predispuse la hipocalcemie (lipsa de calciu in sange). Sase smochine contin la fel de mult calciu ca o jumatate de ceasca de lapte degresat, potrivit evz.ro.
Fructele consumate ca atare (crude sau uscate), infuzia din fructe, fructe fierte in lapte, pasate cu mixerul sau decoctul de frunze sunt recomandate in tratarea urmatoarelor afectiuni: tulburari circulatorii si renale, amigdalita, angina, astenie fizica si psihica, bronsite cronice, ciclu menstrual neregulat, cistite, colite, constipatii cronice, dureri, gastrita, guturai prelungit, inflamatii pulmonare si ale gatului, insomnii, iritatii gastrointestinale, nefrite, pneumonii, raceala, stadii febrile acute, stomatite, tuse, gingivite si viermi intestinali. Frunzele de smochin au proprietati antidiabetice. Triptofanul, prezent in smochine, induce un somn bun si ajuta la inlaturarea unor tulburari ale somnului precum insomnia.

smochinele omega 3 omega 6 tesutul adipos calorii glucide lipide
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006775 (s)