News Flash:

Primul control ginceologic: Care este varsta potrivita pentru primul control, cum decurge controlul si ce intrebari iti pune medicul

21 Februarie 2016
2276 Vizualizari | 0 Comentarii
la ginecolog2

Teoretic, ar trebui să mergi la medic după ce ai avut primul contact sexual sau chiar după apariţia primei menstruaţii.
Este bine să fie şi mama ta alături de tine atunci când mergi prima dată la uncontrol ginecologic. Nu de alta, dar vei simţi nevoia să ai pe cineva apropiat lângă tine. Ar fi ideal să alegi acelaşi doctor ginecolog cu al mamei, pentru că acesta va putea să observe mult mai uşor posibilele trăsături moştenite pe cale genetică.


Înainte de a merge la medic, nu este indicat să abuzezi cu spălăturile vaginale.Evită să foloseşti produsele odorizante, să-ţi introduci în vagin ovule, creme,tampoane şi, cel mai important, să nu întreţii contacte sexuale.


Ce întrebări îţi poate adresa medicul
Când a fost ultimul ciclu?
La ce vârstă ţi-ai început viaţa sexuală?
Ce metodă ai ales pentru protecţie?

Când ai avut prima menstruaţie?
Câte zile ţine menstruatia şi la câte săptămâni apare?
Cum sunt scurgerile de sânge pe durata ciclului menstrual?
 Ai dureri în timpul menstruaţiei?
 
Pentru început, sânii sunt cei care primesc atenţia doctorului. După ce se asigură că nu sunt noduli trece la organele genitale. Pe toată durata examinării va trebui să nu stai încordată, pentru a lăsa muşchii abdominali să se relaxeze.


Medicul va purta tot timpul mănuşi de unică folosinţă. Spune-i dacă simţi dureri în anumite zone. Dacă eşti încă virgină, nu te speria! Doctorul ginecolog nu va utiliza valvele sau speculul (instrument chirurgical cu care se lărgesc și se examinează anumite părţi ale corpului).
Partea cea mai delicată din examenul ginecologic este când, ajutându-se de două degete pe care le introduce în vagin, va examina ovarele, uterul şi trompele uterine.


Această examinare este însă necesară, pentru a descoperi eventualele probleme.


control ginecologic organele genitale examenul ginecologic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004932 (s)