News Flash:

Fructe care nu te ajuta sa slabesti

2 August 2017
1056 Vizualizari | 0 Comentarii
abdomen plat
Fructele sunt pline de nutrienti esentiali pentru sanatatea noastra. Insa, nu este deloc recomandat sa le consumam in cantitati mari, deoarece au si un continut destul de mare de zahar. Acest lucru poate sa influenteze puternic regimul de slabit, astfel ca ajungi sa te intrebi "oare de ce nu reusesc sa slabesc". Din cauza consumului excesiv de fructe care oricat de sanatoase ar fi nu trebuie consumate in cantitati mari. 

De asemenea, este de preferat sa consumi 2-3 portii de fructe pe zi pe care sa le mananci ca atare. Smoothie-urile sunt o varianta mai buna decat sucurile presate la rece care nu mai au fibrele din fructe, ci doar zaharul. Insa, si smoothie-urile pot sa contina o cantitate mult prea mare de fructe, prin urmare si fructoza din ele iti va pune in pericol silueta. 

De aceea este de preferat sa consumi 2-3 fructe pe zi ca atare si sa inveti sa le alegi pe cele care te ajuta sa slabesti. 

Iata cum sa faci cea mai buna alegere si care sunt cele 5 fructe care nu te ajuta sa slabesti:

Caise sau capsuni?

Capsunile sunt fructele perfecte pentru dieta, deoarece au multe fibre, vitamina C, antioxidanti si nu contin mult zahar. Ajuta si la atenuarea aspectului inestetic cauzat de celulita, deoarece au un continut mare de apa.

In schimb, caisele se digera mai greu si nu au un contint mare de apa. De aceea, chiar daca si caisele sunt fructe foarte sanatoase ar fi mai bine sa alegi capsunile daca vrei sa slabesti. 

Pere sau pepene galben/rosu?

Pepenele, fie ca este rosu sau galben, are un efect diuretic, favorizand eliminarea toxinelor din corp. De asemenea, continutul ridicat de fibre si apa transforma acest fruct in unul dintre cele mai potrivite alegeri atunci cand esti la dieta. In plus, este o optiune numai buna in zilele caniculare si confera o senzatie de satietate, determinandu-te sa mananci mai putin.

In schimb, perele pot sa contina mai mult zahar si nu sunt recomandate cand vrei sa slabesti. Ele au un continut ridicat de fibre, ajuta in caz de constipatie, insa nu trebuie sa le mananci frecvent atunci cand vrei sa scapi de kilogramele in plus.

Daca ar fi sa alegi in aceste doua fructe este de preferat sa optezi pentru pepene, in special cel rosu. 

Avocado sau fructe de padure?

Fructele de padure sunt cele mai potrivite atunci cand esti la dieta. Ele au un continut mic de zahar, furnizeaza multa vitamina C si antioxidanti care stimuleaza productia de colagen si intensifica arderea grasimilor.

Avocado este un alt fruct extrem de benefic pentru sanatate, insa contine multe grasimi. Nu este recomandat sa-l consumi in cantitati mari si nici zilnic atunci cand esti la dieta. 

Struguri sau mere?

Merele sunt cele mai bune fructe pentru a fi consumate atunci cand vrei sa slabesti si faci antrenamente la sala. Nu contine deloc grasimi si un mar are un jur de 60-100 de kilocalorii. Continutul ridicat de fibre, pectina si o multime de antioxidanti care lupta impotriva celulitei constituie alte cateva motive importante pentru care merita sa alegi merele in locul strugurilor atunci cand ti-ai propus sa slabesti.

Strugurii, in special cei negri, au un continut mare de resveratrol si substante care sunt extrem de benefice pentru sanatate. Insa, aduc si o cantitate mult mai mare de zahar decat merele si nu sunt indicati sa-i consumi frecvent daca vrei sa slabesti. Mai mult, acidul din struguri poate sa atace smaltul dintilor, iar coaja lor se digera foarte greu. 

Banana sau grepfrut?

Grepfrutul este fructul numarul 1 in topul celor mai bune alimente care te ajuta sa slabesti. Acest fruct contine anumite enzime care au rolul de a favoriza arderea caloriilor pe care le consumam la o masa. Astfel ca dupa ce ai consumat o masa echilibrata, o jumatate de grepfrut te poate ajuta sa intensifici si mai mult arderea grasimilor. 

In schimb, bananele sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai energizante fructe, insa trebuie sa stii ca ele se digera lent si oamenii de stiinta au descoperit ca au in continutul lor anumite substante care blocheaza activitatea celulelor responsabile cu arderea grasimilor. Prin urmare, daca esti la dieta si trebuie sa alegi intre aceste doua fructe este mai bine sa optezi pentru grepfrut.

fructele nutrienti zahar slabit fructe
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005508 (s)